Львівську облраду закликають дати принципову оцінку призначеню Сала

Народних депутатів України, членів фракції МДО "Львівщина" у ВРУ

Ми, Народні депутати України, члени міжфракційного депутатського об'єднання "Львівщина" у ВРУ виступаємо із заявою, у якій закликаємо депутатський корпус Львівської обласної ради скликати позачергову сесію і дати принципову оцінку останньому кадровому призначенню в області президентом України.

Наголошуємо, що призначення на посаду голови Львівської ОДА Олега Сала - це прояв повної зневаги до мешканців Львівщини та демонстрація формату, в якому влада має намір працювати під час президентських перегонів.

Олега Сала пов’язують з найбільш скандальними подіями виборів 2004 року. Репресіями, спотворенням  волевиявлення громадян, тиском на підприємців, політиків, громадських діячів, студентів, журналістів, підпалами  в редакціях „Поступу”, телекомпанії „Міст”, підкиданням вибухівок. На останніх виборах у 2012 році також не обійшлось без провокацій пов’язаних з ім’ям цієї людини - всі пам’ятають „штурм” окружної виборчої комісії в Первомайську.

Цинічність Олега Сала немає меж – варто лише почитати заяви нового голови ОДА в інтерв’ю УП, де він стверджує, що всі вище перелічені події не мали місця і є  гучними заявами тих, кому це було вигідно, а порядок, який він зміг навести в області керуючи силовим відомством, погіршився після Помаранчевої революції.

Зрозуміло одне - центр вмикає «машину», щоб будь-якою ціною втримати владу.

Опозиційні сили представлені у Львівські облраді мають виробити чітку і узгоджену стратегію дій направлену на недопущення реалізації планів Банкової.

Львівщина вже звикла до частих змін голів облдержадміністрації – але жодного з них не «призначали» під крики „Ганьба!” Представники ЗМІ, громадські діячі, політики, вся Львівщина пам’ятає методи роботи у силових структурах теперішнього представника президента.

Призначення намісником президента одіозного Сала на Львівщину, де особливо шанують демократичні та українські національні традиції, де понад усе цінують свободу та людську гідність, сприймається громадськістю як глум над Галичиною. Мешканці області ніколи не потерплять такої ганьби.

Центральна влада навмисне створює конфронтацію у сесійній залі Львівської обласної ради, має намір повністю знищити економіку Львівщини, зробити все можливе, щоб погіршити інвестиційний клімат – жоден інвестор не ризикне розвивати бізнес в області, знаючи біографію  голови ОДА.

Закликаємо депутатів обласної ради висловити свою позицію відносно політики президента.

Ми будуємо демократичну державу. Перемога за нами!

Слава Україні!

Під заявою підписалися народні депутати України: Роман ІЛИК, Степан КУРПІЛЬ, Лідія КОТЕЛЯК, Андрій ПАРУБІЙ, Ігор ВАСЮНИК, Михайло ХМІЛЬ, Степан КУБІВ, Ярослав ГІНКА, Ярослав ДУБНЕВИЧ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: