Львів’яни написали «Послання пам’яті» до нащадків

Сьогодні біля пам’ятника королю Данилу стартувала всеукраїнська акція «Послання пам’яті» - на площі розгорнули полотно, на якому усі охочі могли залишити послання до людей, які через 20 років вшановуватимуть соті роковини трагедії Голодомору.

Львів’янка пані Параня про акцію «Послання пам’яті» дізналася випадково. Жінка розповіла мені – Голодомор був трагедією і для її родини. Постраждали її  бабця і дідусь, які жили в Центральній Україні.

-         Я написала, щоб в Україні ніколи не було голодомору і щоб Росія прийняла, що це був Геноцид проти українського народу, бо в мене дід і баба повмирали через голодомор.

Пам’ятати про геноцид українського народу і не допустити в майбутньому повторення цих трагічних сторінок в історії, радить Сергій:

-         Пам’ятайте і не допускайте! Нехай це буде пересторогою для майбутніх поколінь. Щоб ті події 1932-33 років були пересторогою і щоб людство не допустило подібних трагедій.

Послання пам’яті написали водночас і в інших містах України. Усі полотна передадуть до Києва - там їх зшиють і 23 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору передадуть на зберігання  Національному музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні».

-         І вони будуть розвішені на Меморіалі пам’яті жертв Голодоморів. І після цього вони будуть зберігатися до 2033 року, — розповіла співорганізатор заходу Марія Кисіль. Тож послання нащадкам лишив і я – На те вона і історія, щоб її знати, робити висновки. Правду про Голодомор повинен знати кожен.

Нагадаю, 23 листопада цього року відзначають 80-ті роковини Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. О 16 годині цього дня пройде загальнонаціональна хвилина мовчання.

ФМ Галичина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: