У Пустомитах відкрили книгарню

6 листопада, у 202-гу річницю від Дня народження Маркіяна Шашкевича і напередодні Дня української писемності та мови, у місті Пустомити Львівської області у новозбудованому приміщенні відбулося відкриття та освячення книгарні.

З цієї подією пустомитівчан від імені голови Львівської обласної ради та депутатського корпусу привітав депутат обласної ради Ярослав Мудрий. У вітальному слові він сказав: «Сьогодні у Пустомитах велика подія. Вона важлива не тільки для самих Пустомит, але в цілому для області і для держави. Українська книга давно вже була у Франції та інших країнах Європи. Однак на сьогодні ми бачимо тенденцію, що на полицях наших книгарень переважає російська література. Шукаючи українську книжку, молодь все-таки часом бере російську. І це лише через те, що немає в достатній кількості української книжки, немає поруч крамниці, де можна купити таку книгу. Тому сьогоднішня подія для всіх нас є дуже важливою».

олова Ради Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк розповів, що книгарня у Пустомитах була закрита близько 20 років тому. Така ситуація, на жаль, склалася і в інших районних центрах нашої області та місті Львові. «Зараз книгарні відновлюються завдяки ентузіастам, які розуміють, що книжка потрібна як дітям, так і дорослим», – підкреслив Михайло Ватуляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: