З 10 листопада у Львівському історичному музеї проходитиме унікальна виставка

З 10 листопада 2013 року у Львівському історичному музеї проходитиме виставка польських та українських графічних робіт.

Організатором виставки є Фундація імені Маріуша Казани. Експозиція складатиметься з робіт артистів, пов’язаних з трьома Академіями мистецтв: варшавською, краківською та львівською. В добірному товаристві визнаних артистів-графіків буде представлена також робота лауреата цьогорічного вже другого Конкурсу „Індекс імені Маріуша Казани”, в якому головною нагородою стане зокрема двотижневе перебування у Варшаві в рамках занять у Варшавській Академії Мистецтв на факультеті графічного дизайну у графічній майстерні та персональна виставка робіт лауреата у Львові. В Україні конкурс провели Фундація у співпраці з Львівською національною академією мистецтв. На виставці будуть представлені також кілька робіт минулорічної переможниці „Індексу” – Оксани Йориш.

Маріуш Казана – польський службовець та дипломат, пов’язаний з МЗС Польщі, який загинув 10 квітня 2010 року у авіакатастрофі під Смоленьськом. Він був великим шанувальником мистецтва, автором багатьох проектів, які популяризували польську культуру та мистецтво. До його переконань належало, що мистецтво є важливим елементом, який підтримує дипломатію. Маріуш Казана заснував „Галерею у Дипломатів”, розміщену у приміщеннях Дипломатичного Протоколу МЗС Польщі.

Після його трагічної смерті сім’я заснувала Фундацію, яка продовжує незавершені проекти Маріуша Казани. Ідея заснування Фундації отримала підтримку з боку артистів, які запропонували утворення колекції творів мистецтва імені Маріуша Казани та заініціювали передачу для цієї мети своїх робіт. Міністерство закордонних справ Польщі також надало допомогу та підтримку при організації Фундації.

У жовтні 2012 року під патронатом ректора Академії мистецтв у Варшаві проф. Адама Мияка, ректора Львівської академії мистецтв проф. Андрія Бокотея та Фундації імені Маріуша Казани проведено польсько-український конкурс. Він є спільним проектом, організованим цими ВНЗ за участі Генерального Консульства РП у Львові. У 2013 році до проведення конкурсу долучилась Академія мистецтв ім. Яна Матейки у Кракові.

Згідно з регламентом конкурсу лауреата очікує фінансова нагорода та 2-тижневе перебування у Варшаві в рамках занять у Варшавській Академії Мистецтв на факультеті графічного дизайну у графічній майстерні та персональна виставка робіт лауреата у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: