Садовий попросив допомоги у Сала (фото)

Міський голова Львова Андрій Садовий озвучив проблемні питання міста на засіданні колегії Львівської обласної державної адміністрації. Серед основних  – непроплати казначейства та ситуація з КЕВ м.Львова.

Андрій Садовий звернув увагу на діяльність КЕВ м.Львова.

«Зі 103 будинків КЕВ 4 і досі не готові до опалювального сезону. КЕВ має заборгованість за вивезення  сміття у розмірі 211 тис. грн, борг за обслуговування ліфтів – 1,5 млн грн, за теплопостачання – 9,4 млн грн. Люди гроші платять за комунальні послуги, але не відомо, куди вони діваються. А там живуть наші мешканці, питання треба вирішувати», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також Андрій Садовий наголосив на критичній ситуації з проплатами казначейства.

«Працюємо по ремонтах доріг з ЄБРР і мусимо вчасно робити транші. Загалом по дорогах у казначействі «лежить» не проплачено 15 млн грн. Маємо всі можливості до кінця листопада основні роботи завершити. Якщо платежів не буде, то може бути біда, бо без фінансування працювати важко. Підрядники уже весь свій фінансовий ресурс вичерпали», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Не проплачує казначейство і кошти на зарплати працівникам  комунальних підприємств.

«На сьогодні 1,940 млн. грн заборговано по зарплаті перед працівниками ЛКП «Львівелектротранс». Це заборгованість держави, але 1 млн 435 тис. грн з цих коштів «лежать» у казначействі. Там колектив не простий, ми не можемо допустити до соціальної напруги. Проблеми з виплатами державних субсидій для цього підприємствами є постійними.

Є заборгованість по ЛКП «ШРП Залізничного району» - 797 тис. грн та перед ЛКП «Зелений Львів» - 1,6 млн грн. Ці кошти лежать в казначействі. Люди страждають без зарплати. Ситуація напружена, бо якщо завтра випаде сніг, то ці люди мають прибирати місто. А з яким настроєм вони будуть виїжджати?

На проплачує казначейство кошти і на придбання піскосуміші у розмірі 1,5 млн грн. Як ми будемо прибирати місто? А кажуть, що після 15 листопада можливий сніг», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Крім того, не проплачує казначейство і 11 млн грн, які місто заплатило «Електрону» за новий трамвай.

На сьогодні, у казначействі знаходяться непроплаченими платіжні доручення Львівської міської ради на загальну суму 80 млн 293 тис. грн. Ще вчора сума непроплат складала 78 млн 900 тис. грн.

DSC_3038 DSC_3045 DSC_3116

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: