Садовий вкотре пожалівся на казначейство

Міський голова Львова Андрій Садовий на засіданні колегії Львівської обласної державної адміністрації наголосив на проблемі з непроплатами казначейством коштів для відкриття у Львові нового дитячого будинку сімейного типу. 

«Казначейство блокує 1,6 млн грн, а ми хочемо, щоб будинок запрацював ще до кінця цього року. У Львові 90% сиріт живуть у сім’ях, але загалом плануємо, щоб до кінця 2015 року у місті усі діти-сироти жили у сім’ях», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Новий Дитячий будинок сімейного типу розміщений за адресою вул.Тракт Глинянський, 59. Площа будинку - 268 кв. м.

Довідка

Станом на 1 вересня у Львові є 628 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти перебувають в основному в сімейних формах виховання. Найбільше – 82%, перебувають під опікою і піклуванням – це 513 дітей. Крім того в інших формах виховання, зокрема, прийомні сім’ї та Дитячі будинки сімейного типу, перебувають 34 дитини (це 5,4 %). Ще тимчасово влаштовані діти - це як правило поки опікуни не пройдуть навчання і вони будуть, як наслідок, влаштовані під опіку – це 9 дітей (1,4%).

Крім цього, в приватних закладах перебуває 7 дітей і під опікою професійно-технічних і вищих навчальних закладів перебуває 5 дітей. Таким чином в сімейних формах виховання у Львові перебуває 556 дітей, що складає майже 89% від усіх таких дітей.

Із 628 дітей 60 дітей перебуває в державних інтернатних закладах. Серед тих 60 дітей є діти, які в силу свого здоров’я не зможуть бути влаштовані в сім’ї. Але в тому числі є діти, які можуть бути влаштовані в сімейні форми виховання.

В місті Львові функціонує на сьогодні 12 прийомних сімей, де виховуються 15 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: