СБУ вилучила психотропні речовини

Управління СБ України у Львівській області викрило та припинило протиправну діяльність громадянина України, який налагодив канал контрабандного ввезення на територію нашої держави прекурсору псевдоефедрин. Оскільки цю речовину використовують для подальшого виготовлення наркотичних речовин та психотропів, обіг його в Україні обмежено.

31 жовтня ц.р. у Рівному в одному з пунктів видачі міжнародних поштових відправлень співробітники СБУ затримали 28-річного чоловіка після отримання посилки, яка надійшла з Європи. Під огляду посилки правоохоронці виявили та вилучили серед особистих речей коробку, в якій знаходилося 8 тисяч таблеток білого кольору. Експертиза підтвердила, що  виявлені пігулки містять у своєму складі прекурсор – псевдоефедрин.

Вартість вилученої партії психотропної речовини за цінами «чорного» ринку становить 200 тисяч гривень.

Слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області  розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10-ти до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

Триває слідство.

Прес-служба УСБУ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: