Скандали та недомовки навколо будівництва торгового центру на Соборній тривають

Попри те, що будівництво торгового центру на Соборній практично завершене, скандали та недомовки навколо нього тривають і досі.

Цього разу під удар потрапив квітковий павільйон біля Галицького ринку, якого вже наступного року може не стати. Річ у тім, що на його місці планують облаштувати парківку для клієнтів та орендарів нового торгово-офісного центру «Роксолана» братів Дубневичів, відкриття якого запланували на початок 2014 року.

Таку інформацію 2 листопада оприлюднило інтернет-видання «НаЗакупи». «На новій парковці має поміститись п’ять десятків автомобілів, натомість квітковий ринок планують перенести у новий ТОЦ, де під нього виділять 147 кв. м площі, — пише видання. — Крім квіткового базару, у новому ТОЦ з’явиться супермаркет делікатесів площею понад 1000 кв. м, а також магазини преміальних брендів, повідомляє компанія UTG, яка проводить добір орендарів для нового центру. Хто саме і чим, окрім продуктів та квітів, торгуватиме у «Роксолані», наразі невідомо. У компанії запевняють, що тепер ведуть переговори з «кількома модними групами».

Продавці квітів у павільйоні про його знесення вперше чують. А на запитання «Ратуші», чи згодні вони, так би мовити, змінити локалізацію, відповідають негативно. Крім того, за словами продавчині Дарії, до нового ТЦ ніхто наразі й не кликав. «Нам навіть ніхто не пропонував туди переїжджати. Власник приміщення завжди стверджує, що ми тут будемо і нікуди з’їжджати не плануємо. Тепер ось, наприклад, хочуть перекрити павільйон і покласти нову плитку на підлогу, з такими умовами нам буде ще краще. Продавцям-флористам тут добре і вигідно, бо біля дороги завжди більше клієнтів. А що ми будемо мати в тому торговому центрі?», — каже жінка.

Натомість співвласник павільйону Юрій Путас запевнив, що інформація про знесення споруди для створення паркінгу — неправдива. «Павільйон не будуть зносити. Власники того торгового центру мають свій об’єкт поруч, а ми маємо свій. Між нами є дорога. Це є їхня справа, як вирішувати проблему з паркуванням, — зазначив Юрій Путас. — Уявіть собі, що ви є власник будинку, а до вас хтось звертається, що буде його зносити і щось там робити. Як ви думаєте, це станеться?».

Спростував інформацію про облаштування парківки на місці нинішнього квіткового павільйону й Ярослав Дубневич, якому, власне, належить будівля нового центру. Паркінг буде, однак не замість квітів, — запевнив він: «Для того, щоб біля ТЦ була облаштована автостоянка, павільйон із квітами зносити не потрібно. Я вперше чую про такі ідеї». Щоб уточнити інформацію з приводу облаштування парківки для працівників та відвідувачів майбутньої «Роксолани» ми звернулись й до прес-секретаря компанії UTG, яка підбирає орендарів для нового центру, Дмитра Синяка. Однак там відмовились коментувати цю ситуацію.

Тож, скоріше за все, квіти залишаться у павільйоні, до якого вже так звикли львів’яни, а продавцям не доведеться переїздити до нового приміщення. Однак — хтозна?..

Уляна ДЕПУТОВИЧ, Христина ПЕЛЕНЬО

Джерело: Ратуша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: