В. Зуб про нову амбулаторію сімейної медицини: «Це зручно і для мешканців, і для лікарів»

Для мешканців центральної частини міста відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини за адресою вул. Рапопорта, 6. Тож тепер фахові лікарі та комфортні умови – до послуг 7 тисяч мешканців Львова.

Лікарі амбулаторії обслуговують 7305 осіб, які мешкають в будинках на: вул. Рапопорта, вул. Ак.Кучера, вул. Шолом-Алейхема, вул. Леонтовича, вул. Городоцької (4-30, 21-65), вул. Наливайка, вул. Менцинського, вул. Шопена, вул. Лепкого, вул. Гребінки, вул. Щепкіна, вул. Мурави, вул. Огієнка. Населення 1МКЛ з прилеглих до амбулаторії вулиць: Клепарівська, Базарна, Броварна, Джерельна, Таманська, Котлярська, Данилишина, за бажанням також може обслуговуватися  в амбулаторії по вул. Рапопорта, 6.

«В Україна відбувається реформування медицини. Ці реформаторські зміни мають відбутися з 1 січня 2015 року. Одним з нюансів оцієї ремонті є створення мережі амбулаторій на території того чи іншого населеного пункту. Тобто якщо за радянського союзу була централізація всіх спеціалістів в одну будівлю, то тепер законодавець говорить, що треба максимально розосередити спеціалістів в місцях проживання людей. Ми маємо сьогодні напрацювання в цій сфері: діємо в межах законодавства з 1 січня 2015 року ці зміни відбудуться, але ми вже до цього готуємося. І один з етапів цієї підготовки  - це створення таких от амбулаторій. Нагадаю, що 2 роки тому ми відкривали амбулаторію на Рясне-2 на 1 поверсі житлового будинку.

Коли ми побачили, що можемо вивільнити тут приміщення і зробити амбулаторію, ми відразу почали це робити, щоб мешканці прилеглих вулиць могли комфортно прийти і отримати первинну медичну допомогу. Бо основна перевага цієї амбулаторії – те, що людям тепер не треба йти на в поліклініку на вул. Озаркевича. Людина виходить зі свого будинку і в межах пішої прогулянки приходить. За 5-10 хвилин вона вже на прийомі у лікаря, тут же здала аналізи, якщо є потреба, чи пройшла ЕКГ-обстеження.  Чи якщо мешканець не може прийти, то лікар встає і йде до цього пацієнта, теж в межах пішої доступності. Це зручно і для мешканців, і для лікарів», - каже Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Сімейна амбулаторія на вул. Рапопорта, 6 працює з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 18.00 год, тел 233-70-49.

Галина Пелих

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: