Діти з багатодітних та малозабезпечених сімей безкоштовно навчаються плавати

З 2009 року у Львові четвертий рік поспіль триває «Програма навчання плаванню у м. Львові». Програма проводиться управлінням молоді, сім`ї та спорту та ЛКП «Спортресурс». Цього року зокрема 700 діток вчаться плавати в басейні «Динамо».

З бюджету міста у 2013 році на програму плавання було виділено 240 тисяч гривень. У наступному році управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР планує вдвічі збільшити кількість дітей, які б могли взяти участь у програмі.

«Кожна дитина повинна вміти плавати. Якщо батьки мають можливість, вони оплатять секцію плавання. Але є сім’ї, у яких важке матеріальне становище, саме для дітей з таких сімей у Львові вже чотири роки діє програма з плавання. Під програму підпадають малозабезпечені родини, діти сироти, багатодітні сім’ї, які не мають фізичної спроможності оплатити дитині плавання. Цього року у програмі мають взяти участь 700 дітей з малозабезпечених сімей. Кожна дитина отримає 10 повноцінних уроків плавання. Коли дитина поїде з батьками на річку чи на озеро, то не буде боятись води, а деякі з них можливо захочуть професійно займатись цим видом спорту. Кошти на програму ми виділяємо з бюджету міста. Я щасливий, що діти мають хорошу, позитивну енергію та хочуть займатись, тому наше завдання - навчити дітей плавати», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Програма навчання плаванню у Львові цього року проходить у басейні палацу спорту ЛОО ФСТ «Динамо», що за адресою: вул. Вітовського, 53.

«На жаль, не у всіх школах є басейни, ми стараємось охопити максимальну кількість дітей, та дати їм можливість вчитись плавати. У цьому році охочих є набагато більше, ніж минулого, але у нас стоїть питання - скільки коштів можна виділити з міського бюджету на програму. Існування програми залежить напряму від бюджету. У наступному році будемо пропонувати виділити більшу суму для фінансування», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Процес навчання ускладнює той факт, що одночасно займаються діти різних вікових категорій від 6 до 15 років, але ми стараємось і працюємо з кожною дитиною. Також ми запросили на допомогу професійних тренерів з інших спортивних закладів. Зараз з дітьми працюють 5 тренерів. Групи займаються у двох групах о 15.00 та о 15.45 год. В неділю діти мають можливість займатись не 45 хвилин, а півтори години. Під час тренувань вони займаються спортивним розвитком, а у неділю просто бавляться та відпочивають у воді», - розповів Сергій Колмаков, директор басейну «Динамо».

«На жаль, з тих списків, які у нас є, видно, що заняття відвідують лише 60-65% з усіх учасників. Програма повинна тривати до 1 грудня, але ми змушені продовжити її до 20 грудня через, те що будемо формувати додаткові списки дітей, які будуть займатись плаванням. Якщо хтось не може відвідувати заняття, потрібно дати можливість іншим»,- додав Сергій Колмаков, директор басейну «Динамо».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: