«Драма.UA»: чотири дні сучасного європейського театру у Львові

Найактуальніші взірці сучасної європейської драматургії можна буде побачити у Львові. IV Фестиваль «Драма.UA» привезе останні постановки прогресивних театрів з Німеччини, Польщі, Росії, Чехії та Словаччини.

З 21 до 24 листопада на чотирьох театральних майданчиках Львова свої вистави презентуватимуть сім театральних колективів, які стоять в авангарді театрального процесу Центральної та Східної Європи: Futur 3 (Кельн), Ad Spektatores (Вроцлав), Драматичний театр імені Єжи Шанявського (Вальбжих), Feste (Брно), Studio 12, (Братислава), Центр сучасної драматургії (Єкатеринбург).

Глядачі зможуть оцінити одну з найгучніших польських вистав останніх років «Про добро» від культового режисерсько-драматургічного тандему Моніки Стженпки та Павла Димірського, а також відчути себе у гарячій точці завдяки блискучій німецькій постановці «Ніч в Афганістані». Досягнення української сцени представлятиме Новий драматичний театр на Печерську (Київ) з виставою «Корабель не прийде», яка здобула дві нагороди на конкурсі «Київська Пектораль 2013»: за найкращу камерну виставу року та найкращу сценографію.

Сучасна театральна мова і амбітні театральні проекти, представлені на «Драмі.UA», пропонують сміливі інтерпретації різних аспектів нашого життя – соціуму і сім’ї, воєн і капіталізму, сучасного мистецтва і жіночої інтимності, світу дитинства і політичних утопій.

«Фестиваль також продовжує традицію попередніх років – відслідковує тенденції у сучасній драмі і презентує найцікавіші п’єси у форматі сценічних читань. Нашим особливим фокусом є українська драматургія. Цього року вона буде репрезентована цілком новими текстами, які постали у процесі спільної роботи драматургів, режисерів та акторів у рамках спеціальних резиденційних програм», - розповідають організатори.

Поза сценічною частиною відбудеться велика освітня програма: майстер-класи для режисерів, драматургів, завлітів, театральних кураторів, менеджерів, перформерів, акторів та критиків, драматургічні майстерні й театральні студії для дітей та підлітків, а також лекції, дискусії, круглі столи та зустрічі.

«Драма.UA–2013» – це спроба через театр подивитися на сьогодення; відгадати, а часом болюче доторкнутися до наших страхів і фобій, нашої пам’яті про минуле, рішучих, роздратованих чи несміливих спроб творити сучасність й утопічних мрій про майбутнє.

Довідка

Фестиваль «Драма.UA» організовує Мистецька майстерня «Драбина» за підтримки програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», Goethe-Institut, Східноєвропейської платформи перформативних мистецтв (EEPAP), Польського інституту в Києві, Британської Ради в Україні та Львівської міської ради.

Більше інформації на сторінці фестивалю: http://drabyna.org/drama/. Акредитація на Фестиваль – на сторінці прес-центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: