Франковий виш нарешті отримав свої гроші

Майже місяць працівники університету, що знаходяться на фінансуванні спеціального фонду ЛНУ ім. Івана Франка, не отримували жодної копійки. Раді повідомити, що станом на 8 листопада 2013 року ситуація змінилася на краще.

Значна частина працівників вже отримала усі жовтневі кошти на свої карткові рахунки. Процес триває, тому, маємо надію, що до кінця дня заробітну плату отримають абсолютно всі.

«Весь ранок до профспілки телефонують вдячні працівники Університету, які вже й не вірили, що отримають свої гроші, - ділиться заступник голови профкому Марія Когут. – Ми, своєю чергою, тішимося з того, що змогли бодай якось вплинути на ситуацію».

Нагадаємо, 5 листопада 2013 року відбулося позачергове засідання профкому Первинної профспілкової організації працівників Університету. Члени профкому одноголосно ухвалили проект звернення до Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області, де йдеться про те, що гроші вимагають перерахувати до 9 листопада. У разі невиконання вимоги профспілкового комітету профспілка залишала за собою право, передбачене ст.27 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», на організацію та проведення страйків, зборів, мітингів, походів і демонстрацій на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників Університету відповідно до закону.

Відтак, дякуємо усім, хто долучився до благородної справи, а найперше журналістам – за своєчасне і швидке реагування на проблему. Щодо акцій протесту, то, зрозуміло, їх не буде. Однак не закидайте надто далеко уже підготовані транспаранти – ніхто не знає, що готує нам завтрашній день…

Прес-служба Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: