На Львівщині та Івано-Франківщині Янукович поставив «губернаторів-громовідводів», - політолог

Зміна губернаторів у Львівській, Івано-Франківськй областях може мати декілька пояснень. Одне із них - новопризначені губернатори повинні стати громовідводами від політики Адміністрації. Про це розповіла політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, така зміна голів держадміністрацій відображає змагання груп у середовищі Президента.

«Очевидно, кожна з груп впливу має власне бачення щодо людей, які повинні працювати на місцях, і сьогодні одна з них отримала вплив на Президента і пропонує нові-старі кадри, які здатні сприяти зміцненню влади Президента», - зазначила політолог.

Водночас Оксана Дащаківська звернула увагу на те, що рішення про кадрові зміни ухвалили напередодні прийняття бюджету на наступний рік, в умовах, коли досить складно виконати цьогорічний бюджет.

«Президенту потрібні люди на місцях, які зможуть наповнити державний бюджет за рахунок місцевих коштів, чемно виконуватимуть вказівки і здатні контролювати місцеве самоврядування Думаю, новий бюджет буде також наповнюватись за рахунок зменшення місцевих, Президенту та центральній владі потрібні контрольовані громади, а голосування за сланцевий газ, незважаючи на позитивний результат, як на Франківщині, так і на Львівщині, показало – можуть бути несподіванки», - наголосила Оксана Дащаківська.

Щодо особистостей, які призначив Президент на ці посади, то вона зазначила: «Цілком закономірним є призначення Чуднова, який є головою обласної організації Партії Регіонів, забезпечує її діяльність та участь у виборах, а це не дуже просто на Західній Україні. Разом з тим, він досить тепло відгукувався про призначення Олега Сала, що свідчить про формування нової команди губернаторів, які добре розуміють завдання і місію їхнього призначення. Тим не менше, з огляду на не дуже позитивний імідж цієї особи в області, його завдання, як і завдання Олега Сала, очевидно, серед інших – посилення контролю та централізації влади, обмеження місцевого самоврядування, мають також на меті створення гучних піар-приводів для ЗМІ, фактично – це громовідводи для Президента».

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: