Проти представників УПГКЦ у Львові на неділю готують провокації

На неділю, 11 листопада, проти правовірних християн у Львові готуються провокації. Про це повідомило джерело від УПГКЦ. Відомий навіть приблизний їх сценарій, а головною дійовою особою провокацій має бути настоятель храму святих апостолів Петра і Павла Степан Сус. Попередньо він уже розповсюдив інформацію, нібито, на нього чиниться замах, а вбити його, буцімто, хоче не хто інший, як архиєпископ УПГКЦ Маркіян Гітюк.

За версією, яку повідомило джерело від УПГКЦ, у провокаціях можуть використоти перевірені методи силового тиску з використанням "гарматного м'яса" - семінаристів зі Львова та Брюхович. Такиий розвиток подій мав місце в 2011 році в Чорткові, коли виганяли монахинь контемплятивного монастиря з їхньої обителі.

Додатковим, але, можливо, й не другорядним засобом тиску на правовірних християн під час недільного богослужіння біля храму Петра і Павла, буде використання "третьої сили". Йдеться про залучення до провокацій лідера однієї із сект кришнаїтів. На цю думку наводить факт появи у Львові учасника провокацій у Чорткові - тамтешнього кришнаїта. Його нещодавно бачили в колі представників УГКЦ.

Чи будуть представники правоохоронних органів на місці недільного богослужіння у Львові, наразі невідомо. Можна хіба спрогнозувати дії міліціонерів у разі їх присутності і, не виключено, що вони також будуть елементом провокацій.

Репортер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: