Садовий видає два договори на одне приміщення комунальної власності, - громадські активісти

На приміщення за адресою: м. Львів, вул. Солодова, 3-а, управлінням комунальної власності Львівської міської ради було укладено два договори, повідомляють в ГО «СПАС».

Так, між управлінням комунального майна Львівської міської ради та приватним підприємством «Валенсія-Львів», 28 жовтня 2004р., був укладений договір оренди №Л-2327-4 на приміщення площею 17,4 кв.м. за адресою: м. Львів, вул. Солодова, 3-а, позначеного індексом XIII у технічному паспорті складеному ЛОБТІ 03.12.1999р.

Проте, Управлінням комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, під час дії договору оренди №Л-2327-4 з приватним підприємством «Валенсія-Львів», 19.04.2013р. було укладено договір оренди №Л-8640-13 з Прусенком Василем Івановичем, який проживає: 79010, м. Львів, вул. Солодова, буд.1, кв.9. В зазначеному договорі з Прусенком В.І., об’єктом оренди вказані приміщення з індексами XII (8,1 кв.м.), XIII (17,4 кв.м.), загальною площею 25,5 кв.м., відповідно до технічного паспорта, як зазначено у договорі, складеного ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» 25.01.2012р.

«Вбачається, що Управлінням комунальної власності ЛМР, під час перебування об’єкта оренди у користуванні приватним підприємством «Валенсія-Львів», вчинялися дії для проведення конкурсу з передачі в оренду приміщення ХІІІ (17,4 кв.м.).

А саме:

1)     було замовлено в ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» та виготовлено інвентаризаційну справу від 25.01.2012р. – без виходу на місце та проведення технічної інвентаризації, оскільки представник ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» для доступу на об’єкт інвентаризації до володільця – приватного підприємства «Валенсія-Львів» не звертався;

2)    Було складено акт обстеження про наявність вільного приміщення – представники ЛКП «Господар» Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради до володільця приватного підприємства «Валенсія-Львів» не зверталися і доступ не отримували;

3)    На підставі акту обстеження, який не відповідав дійсності, начебто вільне приміщення було винесене 25.04.2012р. на розгляд комісії з підготовки пропозицій для надання в оренду майна територіальної громади м. Львова;

4)    Було проведено експертну оцінку приміщення, без виходу на місце і проведення огляду приміщення, оскільки оцінювач для доступу на об’єкт оцінки до володільця не звертався і відповідно доступу не отримував.

Договір від 19.04.2013р. не був розірваний у встановленому законом порядку і продовжував діяти, приміщення під індексом ХІІІ, перебувало у користуванні Приватного підприємства «Валенсія-Львів». Тому, управлінням комунальної власності ЛМР, безпідставно, всупереч вимогам Порядку організації та проведення конкурсів на право оренди майна територіальної громади м.Львова, затвердженого ухвалою Львівської міської ради №2145 від 23.10.2008р., були вчинені підготовчі та організаційні дії з проведення конкурсу та проведено конкурс з надання в оренду приміщення, яке перебувало в користуванні приватного підприємства «Валенсія-Львів», на законних підставах.

На нашу думку, фальсифікування документації, обстеження та оцінки є безаперечні. Також, вважаємо що Прусенко Василь Іванович є особисто зацікавленим в оренді приміщення під індексом ХІІІ, оскільки є мешканцем-сусідом і дуже дивно що на сам конкурс було подана чомусь лише одна заява – від гр.. Прусенка В.І.

Оскільки, нами вбачається отримання неправомірної вигоди посадовцями ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, ЛКП «Господар» Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, - ми скерували заяву у Львівську міську раду, для вжиття всіх заходів передбачених ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції».

Також, нами вбачається шахрайство, службове підроблення та фальсифікування документації, зловживання службовим становищем, службова недбалість, привласнення майна і заподіяння майнової шкоди шляхом обману.

Здавалося би, кадрова ротація керівництва управління комунальної власності, Євгена Климковича на Інну Свистун, на думку і фантазії львів’ян мало б продемонструвати управлінський геній мера Львова А. Садового. Натомість, до управління знову виникають неприємні питання»,  - коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: