Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, у Львові виплачують 500 особам

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189 затверджено Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

Відтак тимчасова допомога призначається:

-      якщо рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв’язку з ухиленням від сплати аліментів або відсутністю в боржника коштів та іншого майна, на які за законом може бути звернено стягнення;

-      якщо один з батьків перебуває під арештом, слідством, на примусовому лікуванні, в місцях позбавлення волі, його визнано в установленому порядку недієздатним, або він перебуває на строковій військовій службі;

-      якщо місце проживання (перебування) одного з батьків не встановлено.

Тимчасова державна допомога призначається на кожну дитину до досягнення нею 18-річного віку. Тимчасова державна допомога призначається в розмірі 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку. Водночас тимчасова державна допомога не призначається на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням та які перебувають на повному державному утриманні.

Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менший від мінімального розміру аліментів на одну дитину, то сума тимчасової державної допомоги визначається як різниця між розміром призначених судом аліментів та сумою, що становить 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку.

Для призначення тимчасової державної допомоги подаються такі документи:

  • паспорт заявника;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідка про реєстрацію місця проживання дитини та заявника.

 

Важливо! Залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, може виникнути потреба у додаткових документах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: