Ініціатива "Дайте пройти" перетворилась у несанкціоноване встановлення стовпчиків, - Остап Дроздов

"Мушу кілька слів сказати про проблему паркування. Я спостерігаю, як пішоходи (які є такими самими учасниками дорожнього руху, до речі) категорично протиставляють себе автомобілістам. Більше того - я бачу, як тут і там назрівають конфлікти, спрямовані проти автомобілів. Так-от, хочу нагадати, що місто – це урбаністичний простір, який поєднує в собі і пішохода, і водія. Львів чи будь-яке інше велике місто – це не село, де машина їде по вулиці раз на день. Це мегаполіс, який треба робити комфортним і для людини, і для техніки", - написав у Фейсбуці Ostap Drozdov.

"Ті люди, які хочуть повністю витіснити автомобілі з міських вулиць, нехай продають міське житло і виїжджають жити на хутір подалі від цивілізації, де чути лишень щебіт пташок та колихання вітру. Вони погодилися жити в великому місті, тому хай будуть готовими до вищого рівня загазованості, шумоутворення та присутності автомобілів навколо. Зрештою, найбільше на малу кількість маршруток чомусь скаржаться саме ті, які ненавидять машини.

Я думаю, тут справа в банальній заздрості. Безліч пішоходів пережити не можуть, що хтось має гарну машину і паркує її біля свого підїзду. Хоча якби цей заздрісник мав авто, то паркував би її там же. Великого розголосу набула ініціатива «Дайте пройти», яка з цілком гарного задуму переродилася в самовільне, несанкціоноване встановлення стовпчиків за принципом «а мені так схотілось». Це є не лише руйнування тротуарної плитки в місті, але й перебирання на себе функцій ДАІ.

Бо ніхто не має права на свій розсуд забороняти паркування там, де воно дозволене. Треба чесно сказати й те, що ті водії, які перетворюють місто на суцільну парковку посередині тротуарів чи дитячих майданчиків – є не меншими хамами. Однозначно! Урбаністика – це і є пошук золотої середини між ногами і колесами. І ця золота середина давно знайдена. Місто повинно мати достатню кількість місць для паркування, у тому числі безкоштовного.

Жоден торговий чи офісний центр апріорі не може з’явитися - якщо проектом не передбачена парковка. Це має бути обов’язкова вимога до всіх будівельних проектів. Так само як будь-яка житлова забудова мусить передбачати паркування для тих мешканів, які є власниками авто. У Львові – катастрофічна ситуація з усім цим. Як наслідок – увесь центр забитий машинами не тому, що водії такі погані, а тому що ніхто не займається розв’язанням транспортного майже-колапсу. Я цілком можу зрозуміти обурення пішоходів – але вони є такими самими жертвами бездіяльності ними же обраної влади.

Особисто мені ніколи не заважає припаркований автомобіль у дозволеному місці чи біля власного будинку. Я би не ставив питання руба: пішохід чи автомобіль. Місто є однаковим домом і для першого, і для другого. І це треба пам’ятати як першому, так і другому. Це ж найлегше - прокричати "геть автомобілі з нашого міста!". Понаставлювані стовпчики вже обернулися тим, що пожежна машина не змогла заїхати на пожежу (вул.Вірменська). Треба шукати розумні рішення, а не спихати всю вину на автомобілі", - написав журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: