Історія ніколи не пробачить зриву підписання угоди з ЄС, - Тимошенко

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що гострота боротьби, яка розгорнулася в ці дні навколо підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, вимагає від усіх сторін відповідальних рішень.

"Я цілковито усвідомлюю власну відповідальність і хочу, щоби мене почули всі, хто ще не почув: майбутнє України незмірно важливіше за будь-які амбіції і політичну метушню. Історія ніколи не пробачить зриву підписання угоди про асоціацію тим, хто мав зробити для цього все можливе і навіть неможливе", - написала Юлія Тимошенко у своєму листі-зверненні до учасників Конґресу українців Канади, що цими днями проходить у Торонто (Канада).

За її словами, Україна вже через три тижні може отримати квиток у майбутнє, про яке мріяли і за яке боролися покоління українців, або буде чекати на нього ще три століття. "Тому ще раз наголошую: я ніколи не ставила і не буду ставити перед місією президентів Кокса-Кваснєвського жодних умов або вимог стосовно моєї долі. І я прийму будь-яку пропозицію з їхнього боку, якою б важкою для мене вона не була, заради підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада цього року", - вкотре наголосила екс-прем'єр.

Як відомо, 4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко. Проте влада заявила про необхідність ухвалення спеціального закону, який дозволить екс-прем'єрові виїхати за кордон для лікування.

Пізніше, 31 жовтня, місія Європейського парламенту визнала найбільш прийнятним з низки законопроектів ініціативу позафракційного депутата Верховної Раді України Анжеліки Лабунської, однак впродовж тижня фракція Партії регіонів саботувала процес погодження цього проекту закону для внесення його на розгляд парламенту.

8 листопада Верховна Рада України створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених за кордон для лікування.

Нагадаємо, керівництво Євросоюзу та лідери європейських країн неодноразово заявляли, що без вирішення справи Юлії Тимошенко підписання угоди про асоціацію неможливе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: