Необхідно зміцнювати міжнаціональну злагоду та порозуміння, - Сало

Олег Сало провів зустріч із делегацією 15-ти національних громад, які проживають у Республіці Білорусь. Зокрема, очільник області привітав гостей на Львівщині та побажав плідної роботи з активізації та налагодження діалогу національних громад країн-сусідів.

Про це повідомила прес-служба ОДА

“Досвід Білорусі, де компактно проживають представники різних національних громад, для нас вкрай важливий, – зазначив Олег Сало. – Адже в умовах сьогодення необхідно зміцнювати міжнаціональну злагоду та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, на чому неодноразово наголошує Президент  України Віктор Янукович. Саме тому активізації співпраці із національними етнічними групами, які проживають на території нашої держави, є сьогодні вкрай актуальною”, – зазначив голова Львівської ОДА.

Своєю чергою, керівник делегації із Республіки Білорусь Георгій Егізарян подякував очільнику області Олегові Салу за теплу зустріч, зазначивши, що зачарований красою Львівщини.

“У нашій державі мирно проживають багато національних меншин. І кожного року упродовж трьох днів у нас проходить Білоруський фестиваль національних культур, на який приїздять представники усі громад та показують усе найкраще із народних традицій різних культур”, – зазначив він.

Варто зазначити, що в рамках візиту делегації на Львівщину заплановано проведення  концерту за участю художніх колективів – представників білоруської делегації, майстер-класи, міжкультурний діалог, дискусія. Також відбудеться круглий стіл з керівниками національно-етнічних об’єднань Республіки Білорусь та Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: