Шейка з’їздив у Люблін

7-8 листопада в Уряді Маршалківському Люблінського Воєводства проходило засідання українсько-польсько-білоруської робочої групи із напрацювання Транскордонної Стратегії Співпраці Люблінського Воєводства, Брестської, Волинської та Львівської областей. Львівську обласну раду на цьому засіданні представляв депутат облради Орест Шейка.

Учасники робочої групи впродовж 2 днів обговорювали способи та перспективи підвищення конкурентноздатності транскордонних територій на європейському, національному, регіональному і локальному рівнях, шляхом ефективного використання ендогенних потенціалів, а також пом’якшення обмежень, які виникають через функціонування зовнішнього кордону ЄС.

Окрім того, учасники засідання визначили сфери стратегічної співпраці. Зокрема, транскордонна співпраця можлива у сфері економіки, зокрема у створенні привабливих умов для інвестування капіталу, охороні навколишнього середовища, в галузях освіти та науки, культури й туризму, комунікаційної інфраструктура, а також в напрямку розбудови існуючих та створення нових пунктів пропуску на кордоні.

Під час засідання робочої групи також було обговорено перелік стратегічних проектів, які матимуть шанс на реалізацію в рамках нової фінансової перспективи Європейського Союзу на 2014-2020 роки.

Про це повідомила прес-служба облради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: