Вілкул допомагає рідному Кривому Рогу й обіцяє не забути про інші міста (фото)

- З 2008 року в рамках програми Олександра Вілкула «Місто без околиць» для розвитку Кривого Рогу були об’єднані промислові підприємства Кривбасу. За 5 років місто додатково отримало майже 100 млн грн. За рахунок цього були оновлені цілі мікрорайони, збудовані дитячі і спортивні майданчики, відкриті нові лікарні, побудовані нові спортивні об’єкти, зони відпочинку та фонтани. Це є прикладом відповідального ставлення до рідного міста. І ми вдячні Олександру Вілкулу за підтримку, - сказав голова Інгулецької районної у місті Кривий Ріг ради Євген Рижков на відкритті нового мосту через р. Інгулець, що забезпечив комфортний зв'язок селища Матрьонівка з містом Кривий Ріг.

Реконструкція мосту відбувалася в рамках програми «Кривий Ріг - місто без околиць», започаткованої Олександром Вілкулом ще у 2008 році і направленої на розвиток міста. Оновлення мосту проходило у співпраці з Південним гірничо-збагачувальним комбінатом (ПівдГЗК), який виділив на ці роботи майже 800 тис грн.

Оновлений пішохідний міст через річку Інгулець відкрив для 3 тисяч жителів селища Матрьонівка, більшість з яких працює та вчиться саме в Кривому Розі, прямий та безпечний шлях до Інгулецького району міста. Тепер, щоб опинитися в місті їм потрібно подолати лише 77 метрів – саме такою є довжина нового мосту. Дотепер дорослі та діти селища могли пройти до Кривого Рогу лише користуючись старим мостом, який перебував в аварійному стані. Інший найближчий міст - на відстані 300 м від селища – також вже пережив свій термін експлуатації.

До того ж біля нового понтонного мосту через річку Інгулець розташований культурний заклад «Центр дитячо-юнацької творчості «Мрія». Відкриття мосту дало змогу дітям та батькам швидко та безпечно відвідувати Центр.

Під час реконструкції мосту на 100% використовувались матеріали вітчизняного виробника. Було встановлено понад 20 залізних понтонів, каркасне кріплення, бетонні фундаменти, залізну декоративну огорожу та  дерев’яні поручні, покладено дерев’яний настил, а також проведено роботи з благоустрою пляжної зони та прилеглої території.

"Я пишаюсь Кривим Рогом, роблю все можливе для його розвитку. Велика радість бачити щасливі обличчя моїх земляків, бачити, як змінюється наше рідне місто. Проекти з розвитку міста будуть продовжені", - сказав Олександр Вілкул.

Також цього дня Олександр Вілкул перевірив хід реконструкції парку відпочинку ім. Героя соціалістичної праці Івана Савицького, в тому числі – хід будівництва нового світлодинамічного фонтану та реконструкції будівлі музею трудової слави ПівдГЗК. На роботи з будівництва та оновлення фонтану та музею комбінатом виділено майже 4 млн грн. Вже завершено облаштування нової зони відпочинку біля будівлі музею, на території якої розташований фонтан. Його планується відкрити в наступному році.

Довідково: У рамках програми «Місто без околиць», ініційованої Олександром Вілкулом у 2008 році, в Кривому Розі здійснено потужні проекти з розвитку міста. Серед них: комплексна реконструкція мікрорайону Даманський (перший в Україні подібний проект реконструкції цілого житлового масиву); відкрита зона відпочинку та світлодинамічний музичний фонтан на 44-му кварталі Жовтневого району; комплексно реконструйована вулиця Мусоргського, облаштовані прилеглі території, збудовані дитячі і спортивні майданчики; проведена реконструкція вулиці Армавірська. Також проведено комплексну реконструкцію проспекту Південний, де було замінено асфальтове покриття, комунікації, освітлення, укладені безшумні трамвайні колії, побудовані спортивні майданчики, відкрита Алея слави; на житломасиві ПГЗК облаштована пляжна зона, в Інгулецькому районі міста комплексно реконструйовано проспект Перемоги тощо.

Прес-служба Олександра Вілкула

mist0 mist1 mist2 mist3 mist4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: