Долю Тимошенко потрібно вирішити до 18 листопада, - ЄС

Європейська комісія закликає Україну поспішити з вирішенням питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, оскільки 18 листопада ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Про це заявив представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.

«Вільнюський саміт відбудеться менш ніж через три тижні, і ЄС повинен буде прийняти рішення стосовно можливого підписання Угоди про асоціацію вже на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ 18 листопада. Часу для виконання умов залишається мало», – заявив пан Стано, повідомляє «Інтерфакс».

За його словами, Україна повинна зробити «вирішальний крок» для вирішення питання Юлії Тимошенко. «Ми повністю підтримуємо триваючі зусилля місії Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського для досягнення цієї мети: їх остаточна доповідь Європейському парламенту буде мати вирішальне значення», – зазначив представник єврокомісара.

Також Пітер Стано зазначив, що Єврокомісія вітає прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту про реформування Генеральної прокуратури та законопроекту про парламентські вибори.

«Цей прогрес зараз повинен бути укріплений якнайшвидшим прийняттям цих двох законів у другому читанні. У цьому контексті ми вітаємо скликання позачергової парламентської сесії у Верховній Раді в наступну середу», – заявив пан Стано.

Як повідомляв НБН, голова Верховної Ради Володимир Рибак дав розпорядження про скликання позачергової сесії народних депутатів, яка повинна відбутися 13 листопада о 10:00.

У цей день парламентарії розглядатимуть проект закону про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі.

8 листопада Верховна Рада створила тимчасову робочу групу з розробки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Дану пропозицію підтримали 289 народних депутатів. Спікер Верховної Ради Володимир Рибак затвердив персональний склад тимчасової робочої групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: