Ковальчук взяв участь у відкритті виставки «За записом часу»

У Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького розпочала свою роботу виставка, присвячена реставрації пам'яток образотворчого мистецтва, які входять до різних груп збереження.

Голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради Роман Ковальчук привітав усіх присутніх від імені голови обласної ради Петра Колодія з відкриттям виставки і подякував реставраторам за титанічну працю.

Під час урочистого відкриття усі виступаючі висловлювали вдячність працівникам музею і, зокрема, реставраторам, які повернули поціновувачам мистецтва тисячі експонатів.

Загалом в Національному музеї зберігається 170 тисяч предметів, які перебувають під постійним наглядом 37 реставраторів.

Реставраційні роботи в фондах Національного музею розпочалися фактично з моменту його заснування у 1905-ому році, але проводилися вони на аматорському рівні на інтуїції художників. Лише з середини 1970-их почали проводити системні роботи. У 1980-их роках було створено перші дві майстерні, у 90-их – їх було вже чотири, а в 2003-му році переросли в науково дослідний відділ. Сьогодні реставраційні роботи в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького проводять з використанням найновіших технологій.

прес-служба облради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: