На дорогах Києва можуть виділити окрему смугу для «швидких»

 У Києві можуть виділити окрему смугу на дорогах для спеціального транспорту, наприклад, машин швидкої допомоги. Про це заявив головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Вершигора, повідомляє прес -служба Міністерства охорони здоров'я.

«Щодо Києва, то питання своєчасного приїзду бригад екстреної медичної допомоги на виклики постійно перебуває на контролі у столичній влади. Обговорювалася також можливість виділення окремої смуги на автошляхах для спеціального транспорту», – сказав пан Вершигора.

При цьому він підкреслив, що багато залежить від культури водіїв.

За кордоном таких проблем не виникає – як тільки водій бачить автомобіль з проблисковим маячком, він відразу перебудовується в праву смугу. У Києві, особливо у центрі столиці, де багато старої забудови, неможливо розширити дороги, тому саме культура водіїв повинна відігравати ключову роль, бо за кожним викликом стоїть життя людини», – зазначив лікар.

За новими нормативами, «швидка» у містах повинна приїжджати за викликом за 10 хвилин. Але за словами Анатолія Вершигори поки це вдається зробити лише в 88% випадків.

Нагадаємо, закон «Про екстрену медичну допомогу» був підписаний президентом України Віктором Януковичем в серпні 2012 року і набрав чинності 1 січня 2013 року, незважаючи на те, що багато експертів попереджали про негативні його наслідки – про погіршення якості послуг «швидкої допомоги», від якого постраждають і медики, і пацієнти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: