На Львівщині функціонує 9 загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням мовами національних меншин

8 листопада під час прес-конференції обговорили стан реалізації в області завдань Президента України щодо зміцнення міжнародної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.

У прес-конференції взяли участь директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Наталя Гамкало та заступник директора департаменту освіти та науки Роман Бабій, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

«На Львівщині проживає 106 національностей та діє 27 офіційно зареєстрованих громадських організацій національних товариств із обласним статусом, які співпрацюють з Львівською облдержадміністрацією. Президент України ухвалив стратегію захисту та інтеграції ромської національної меншини на період до 2020 року. Ми зараз розробляємо обласні плани заходів, які будуть стосуватися ромів», – зазначила Наталя Гамкало.

Також директор департаменту з питань культури, національностей та релігій повідомила, що у 2013 році на реалізацію заходів із підтримки національних меншин у державному бюджеті передбачено 300 тис. грн.

Своєю чергою, Роман Бабій завважив, що у Львівській області функціонує 9 загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням мовами національних меншин. «Ми постійно вивчаємо потребу у створенні нових класів та шкіл із навчанням мовами національних меншин. Зараз діє 5 шкіл із російською мовою навчання та 4 з польською мовою навчання. На Львівщині також проводяться обласні олімпіади з російської мови та літератури і польської мови та літератури», – поінформував Р.Бабій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: