Провідні науковці України та Польщі обговорять стан та перспективи розвитку природно-заповідної справи

12 листопада на базі Еколого-просвітницького центру Яворівського НПП що у селищі Івано-Франковому відбудеться міжнародна науково-практична конференція, на якій обговорять  стан та перспективи розвитку природно-заповідної справи Львівщини.

У роботі конференції візьмуть участь провідні науковці, екологи, громадські діячі, представники органів державної влади, депутати, керівники та спеціалісти природоохоронних установ України та Польщі

Мета конференції  – проаналізувати сучасний  природно-заповідного фонду Львівської області та намітити шляхи його подальшого розвитку.

Учасники  Конференції розглянуть регіональні проблеми функціонування і розвитку природно-заповідної справи. Спільно буде накреслено перспективні шляхи подальшої роботи установ природно-заповідного фонду та їх участь у реалізації основних завдань екологічної політики, що визначені законодавством України. В контексті важливих природоохоронних установ Львівщини буде розглянуто та проаналізовано досвід Яворівського НПП в проведенні природоохоронної, науково-дослідної, рекреаційно-туристичної та еколого-освітньої роботи в регіоні Розточчя.

Надзвичайно важливим питанням для Львівщини є збільшення площі заповідного фонду шляхом створення високорангових багатофункціональних об’єктів – національних природних парків та регіональних ландшафтних парків. Як показує практика, конференції такого плану спонукають органи влади та гросадськість до рішучих дій в напрямі розвитку природоохоронних території в даному регіоні.

Організаторами конференції виступають: Міністерство екології та природних ресурсів України, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Яворівська районна державна адміністрація, Яворівська районна рада, ГО «Асоціація по створенню біосферного резервату «Розточчя», Яворівський національний природний парк.

Інформаційна довідка:

В межах Львівщини є: 347 об’єктів загальною площею 148,6 га, що складає 6,8% від загальної площі області. На території області функціонують: 1 природний заповідник, 3 національні природні парки, 9 заказників загальнодержавного і 34 місцевого значення, 2 пам’ятки природи загальнодержавного значення і 180 місцевого, 2 ботанічні сади загальнодержавного і 1 місцевого значення, 1 зоологічний парк місцевого значення, 2 дендрологічні парки загальнодержавного значення, 60 парків – пам’яток садово-паркового мистецтва, 48 заповідних урочищ і 4 регіональні ландшафтні парки. Регіональний ландшафтний парк «Надсянський» належить до складу міжнародного резервату біосфери Східні Карпати.

Крім цього, на Львівщині створено біосферний резерват «Розточчя» – значна площа території якого знаходиться за межами ПЗФ України.

Прес-служба ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: