Львів’яни з інвалідністю І, ІІ групи по зору отримують від міста пільги

У Львові парки оброблятимуть від кліщів
Міське управління екології закликає мешканців утриматись від відвідування парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Стрийський», «Левандівський» та «Високий Замок» упродовж кількох днів – у зв’язку з проведенням акарицидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради інформує, що відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 01.03.2002 р. № 080 інваліди по зору І і ІІ груп мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Так, відповідно до цього документу інваліди по зору І групи мають знижку 50%, а інваліди по зору ІІ групи  мають знижку в 40%.

Пільга вираховується, виходячи з норм користування житлово-комунальними послугами, встановлених чинним законодавством  для громадян, які мають пільги щодо їх оплати.

«Станом на листопад цього року в управлінні соціального захисту обліковано 839 отримувачів пільг при оплаті за ЖКП серед львів’ян з І і ІІ групою інвалідності по зору. Відповідно, з початку року нами профінансовано надання цих пільг на суму 571 тис. грн. Важливо також нагадати, що окрім пільг, мешканці Львова з інвалідністю по зору можуть також претендувати на отримання від міста муніципальної субсидії, але за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг», - каже начальник Залізничного відділу управління соціального захисту ЛМР Галина Гейник.

Нагадаємо, що 13 листопада світова спільнота вшановуватиме Міжнародний день незрячих, рішення про вшанування прийняте Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Цю дату обрано в честь народження 13 листопада 1745 року у Франції Валентина Гаюї - відомого педагога, засновника Паризьких і Петербурзьких шкіл і підприємств для незрячих.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна отримати на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

 

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами: 
Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: