На Львівщині обіцяють регулювати ціни на лікарські препарати

12 листопада під головуванням заступника голови Львівської ОДА Ірини Романів відбулося засідання робочої групи з питань реалізації пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі ОДА

Під час засідання Ірина Романів підкреслила, що завдяки організаційній роботі, проведеній робочою групою обласної державної адміністрації, за жовтень 2013 року досягнуто стовідсоткове зростання обсягів використання державної субвенції щодо реалізації даного пілотного проекту.

Про результати перевірки стану реалізації проекту у закладах охорони здоров’я області  членів робочої групи  повідомила  заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак.

Вона, зокрема, зазначила,  що з державного бюджету Львівщині для цієї мети виділено 9 млн 410 тис грн. Станом на сьогодні область отримала субвенцію в розмірі  8 млн 58 тис грн.

Ірина Микичак додала, що з початку року в закладах охорони здоров’я Львівської області  виписано 508 467 рецептів, отоварено 292 329 (57% від виписаних) рецептів. Використано коштів  2 млн. 767 тис грн (29%, виділених на реалізацію пілотного проекту).

Також за підсумками перевірки комісії Ірина Микичак  назвала райони, в яких на належному рівні реалізовується даний пілотний проект – це  Дрогобицький  (використано 102% коштів), Стрийський – (86%) та Кам’янка-Бузький ( 74% від запланованих коштів). Водночас, за її словами, незадовільним залишається стан реалізації пілотного проекту в місті Червонограді, а також у Сколівському, Городоцькому, Радехівському, Турківському, Сокальському та Бродівському районах.

Підсумовуючи засідання робочої групи, Ірина Романів наголосила на більшій активізації щодо інформування мешканців про  доступність цін  на лікарські препарати для осіб з гіпертонічною хворобою: «Даний пілотний проект, який реалізовується в рамках соціальних ініціатив Президента України, дозволяє людям з цією хворобою купувати ліки зі знижкою 15-70%, в залежності від виробника. Впевнена, що в перспективі такий підхід дозволить зберегти життя не однієї сотні мешканців області», – резюмувала І. Романів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: