Садовий каже, що підтримує УГКЦ, а не "секту Догнала"

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, ситуація довкола церкви св. Петра і Павла є не типовою і потребує реагування відповідних служб. Місто ж готує на найближче пленарне засідання проект ухвали, яка заборонить проводити будь-які процесії біля храмів усім, крім церковної громади, якій належить храм.

«Ця проблема має дуже довгу історію. Група людей, не зареєстрована як релігійна організація, має дуже великі амбіції і створює дуже багато проблем. Вони колись претендували на цей храм. Звичайно, що ми цей храм віддали нашій релігійній громаді УГКЦ. І дякуючи отцю Степану Сусу, і дякуючи дуже сильній громаді, яка є в цьому храмі, там є активне життя і кількість вірних постійно зростає. Ми, безперечно, були і будемо на стороні УГКЦ і всіх вірних церкви Петра і Павла.

В останні рази ми зверталися в суд про заборону там будь-яких дій, які заважають відправляти обряд в  церкві. Останнього разу суд заборонив, але догнали там були присутні.

На наступне пленарне засідання 21 листопада буде підготовлений проект ухвали, який чітко і однозначно заборонить будь-які дійства, будь-які процесії біля храмів, крім Служби Божої і процесій тих, кому належить цей храм. Ми це чітко регламентуємо і однозначно будемо допомагати церкві Петра і Павла, щоб вони могли служити. Це є не типова ситуація, постійно догнали йдуть на провокації, постійно інспірують різні конфлікти. Я думаю, що цю проблему треба вирішувати в ширшому загалі. Бо розказують про людей, які не є громадянами Україні, які підбурюють до тих чи інших дій. Тому, відповідні служби повинні активізувати свою роботу, щоб львів’яни, громадяни України могли нормально в церкві молитися і їм не створювали перешкод.

Ситуація є не типова. Бо з іншої сторони теж львів’яни, але вони введені в оману. Ще раз наголошую, що я був, є і буду на стороні УГКЦ і церкви св. Петра і Павла. Це є моя принципова позиція», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, храм св. Петра і Павла (колишній костел Єзуїтів) урочисто відкрили 6 грудня 2011 року. До цього тут розміщувалось книгосховище бібліотеки Стефаника. Храм не функціонував 65 років. Церква є пам’яткою ЮНЕСКО і вміщає 5 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: