Сало сам повинен піти у відставку, - Соскін

Львівська обласна рада 12 листопада розглядала питання про висловлення недовіри новопризначеному голові Львівської облдержадміністрації Олегові Салу. За відповідне рішення проголосувало 72 депутати, отже облраді забракло 6 голосів, щоб зобов’язати Януковича усунути Сала із займаної ним посади.

Однак, зрозуміло, що депутати, які не голосували за висловлення недовіри Салу, будуть за це відповідати. Фактично, вони не дбають про інтереси своїх  виборців, адже їх обирала Галичина, яка категорично виступає проти режиму. Отже, в обласній раді є зрадники громади Галичини, і все одно вони не сховаються за механізмом таємного голосування, все одно їхні прізвища стануть відомі. Невже вони думають, що їм це піде на користь? Вони ще самі будуть плакати кривавими сльозами, що сьогодні не підтримали рішення про усунення Сала, а сприяють тому, щоб ця особа утвердилася, щоб цей представник криворізько-єнакіївської гідри створив лігвище на Львівщині. Але ж все одно перед Богом не сховаєшся.

Проте після такого провалу Сало повинен сам піти у відставку, адже йому тут працювати не вдасться, це однозначно. Маючи такий негативний потенціал, він повинен розуміти, що не втримається на цій посаді.
Втім, слід підкреслити, що сьогоднішні події показали, що треба переходити до формування органів місцевого самоврядування, так як це зроблено, наприклад, в Польщі. Для цього вже є всі підстави. І немає чого чекати. В Польщі Рада воєводства сама формує свої виконавчі органи. Так само потрібно зробити у нас. І не треба дивитися на якісь начебто заборони для цього. Насправді ніяких заборон не існує, це європейська практика, і треба переходити до ліквідації обласної і районних державних адміністрацій. Тому що зрозуміло, що з таким представником від Януковича, який, схоже, ненавидить Галичину, як і всю Україну та українську націю, нічого доброго бути не може окрім війни. При такому рівні недовіри з боку депутатів керівник виконавчої влади функціонувати не може.

Тому Сало повинен сам негайно піти у відставку. А наявність депутатів, які не захотіли двома третинами голосів висловити недовіру Салові, несе загрозу галицькій громаді. Тому наближається час для скликання Галицько-Волинської асамблеї і формування її виконавчих органів. І цей процес повинен початись по всій Україні. Інакше цю криворізько-єнакіївську гідру подолати неможливо. Потрібно чітко розуміти, що кланово-корпоративну модель у формі держави стаціонарного бандита еволюційним шляхом подолати майже неможливо. Наближаються вирішальні часи. В ході найближчих подій може статися так, що відбудеться пере заснування України, відновлення Русі-України, як потужної центральноєвропейської держави. І галицько-волинські землі можуть стати осердям, звідки цей процес почнеться.

Олег Соскін, професор, директор Інституту трансформації суспільства

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: