У Верхньому Синьовидному відкрився Міжнародний конкурс української мови (фото)

 8   листопада,   напередодні   Дня  української  писемності  та  мови, на батьківщині відомого українського мецената Петра Яцика – у селі Верхнє Синьовидне Сколівського району, відбулося урочисте віче з нагоди відкриття ХIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Такі урчистості до Дня української писемності та мови вже стали традиційними у рідному селі Петра Яцика. У цей день односельці мецената чисельно збираються на подвір’ї біля школи, в якій він вчився і де нині встановлено пам’ятний знак Петрові Яцику.

Потім учасники урочистостей переїхали до міста Сколе, де у Народному домі «Бескид» відбувся святковий концерт «Розквітай же, рідна українська мово». У концерті, присвяченому Дню української писемності та мови і відкриттю ХIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика,  взяли участь понад 400 школярів із Сколівського району.

Від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу учасників урочистостей привітав депутат Львівської обласної ради Остап Стахів. Він, зокрема, сказав: «Уже 14-й рік поспіль цей конкурс захищає українську мову. На жаль, держава не стає на захист нашої мови. Це мусять робити, зокрема, громадські організації, такі, наприклад, як Ліга українських меценатів. Конкурс української мови імені Петра Яцика спонукає молодь писати по-українськи, творити по-українськи та думати по-українськи».

У виконанні Заслуженого артиста України Остапа Стахіва прозвучали пісня «Від Бога наша пісня, наша мова» (музика Ігоря Білозіра, слова Михайла Ткача) та пісня українських повстанців «Ох, як люблю ці наші гори».

Також в урочистостях взяв участь віце-президент Ліги українських меценатів Михайло Ватуляк, який від імені організаторів привітав учасників конкурсу та гостей цього свята.

прес-служба ЛОР

вер-син 9.11.2013 014 вер-син 9.11.2013 043 вер-син 9.11.2013 096

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: