У забудовника «Арени-Львів» хочуть відсудити 22 мільйони гривень

Держпідприємство «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро - 2012 у Львові» подала до суду на компанію «Альткомкиївбуд». При підготовці інфраструктури до футбольної першості ця фірма виступала генеральним підрядником будівництва стадіону «Арена Львів».

Як сказано у визначенні Господарського суду Києва, Дирекція вимагає стягнути із забудовника майже 21,753 млн. гривень. Розгляд справи призначено на 25 листопада. Причина подачі позову у визначенні суду не розкрита. У ньому лише вказано, що державне підприємство має надати суду підтвердження про виплату компанії «Альткомкиївбуд» авансу в розмірі 149,6 млн. гривень. У свою чергу виконавець зобов'язаний надати докази виконання робіт на 129,656 млн. гривень.

Фірма «Альткомкиївбуд» була в числі найбільших підрядників на роботах з будівництва інфраструктури до чемпіонату Євро-2012. Загальний портфель замовлень для компанії в цей період перевищив 1,8 мільярда гривень. Найбільший з них - будівництво стадіону «Арена Львів», загальний бюджет якого досяг майже трьох мільярдів гривень. Приблизно половину цих коштів освоїв «Альткомкиївбуд». Ще один серйозний проект будівельної фірми - реконструкція стадіону Львівського університету фізичної культури вартістю понад 70 млн. гривень.

Це не єдиний судовий спір між «Дирекцією з будівництва об'єктів до Євро -2012 у Львові» та «Альткомкиївбуд». Торік держпідприємство через суд зажадало від підрядника кілька мільйонів гривень в якості компенсації за несвоєчасне завершення будівництва університетського стадіону. Суди закінчилися на користь приватної компанії.

Крім того, «Альткомкиївбуд» судився з управлінням капітального будівництва Львівської міської ради, вимагаючи стягнути 4,3 млн гривень. Йшлося про сплату курсових різниць, що виникли при покупці проекту будівництва стадіону «Арена-Львів».

Довідка:

Компанія «Альткомкиївбуд» входить в структуру фінансово-промислової групи «Альтком», одного з найбільших підрядників на будівництві інфраструктурних об'єктів до Євро -2012.

Джерело - 1i.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: