Львівська облрада визначає перелік програм та об’єктів для фінансування

Львівська облрада визначає перелік програм та об’єктів, які фінансуватимуть у рамках Угоди між урядом та обласною радою на 2014-2018 роки. Зокрема сьогодні, 13 листопада, у Львівській обласній раді відбулася робоча нарада щодо підготовки проектів Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою на 2014-2018 роки та Стратегії розвитку Львівської області на 2014-2020 роки з прогнозом до 2025.

За словами голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослава Качмарика, Львівська обласна рада пропонує внести до Угоди ті програми і об’єкти, які найбільше потребують фінансування. Основна частка коштів має піти на фінансування об’єктів соціального значення. Частину коштів пропонується закласти для відновлення і розвитку об’єктів історико-культурної спадщини. Зокрема, у Львівській області зосереджено 1/3 від усіх пам’яток архітектури в Україні.

«Угода щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою на 2014-2018 роки є тим документом, який дозволить Львівщині отримувати необхідний фінансовий ресурс», – зауважив Ярослав Качмарик.

Обсяг фінансування, пропонований у вказаній вище Угоді, становить понад 15 млрд грн, з яких орієнтовно 13 млрд грн (86%) – з державного бюджету. Термін виконання цього документа – п’ять років або до 2018 року. Не менш важливим документом для нашого регіону є Стратегія розвитку Львівської області на 2014-2020 роки з прогнозом до 2025 року. Угода та Стратегія повинні бути взаємодоповнюючими.

Відзначимо, що на сьогодні такі Угоди діють між сімома областями України, серед яких і Львівська. «Усі пропозиції, внесені до проекту Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою на 2014-2018 роки, повинні носити публічний характер, а сама Угода має бути науково обґрунтованою», – наголосив Ярослав Качмарик.

До фінансування з державного та місцевих бюджетів тих програм і об’єктів, які будуть внесені до відповідної Угоди, долучатимуть також і приватні кошти, а також кошти міжнародної технічної допомоги. «Все це дозволить акумулювати більший фінансовий ресурс у нашій області», – резюмував

На цей час Львівська облрада визначає перелік програм та об’єктів, які фінансуватимуть у рамках Угоди між урядом та обласною радою на 2014-2018 роки. Відповідні обговорення щодо Угоди відбудуться ще у комісіях Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: