Проїзд у маршрутках зросте через два місяці

Київська міська державна адміністрація має намір підвищити ціну за проїзд у комунальному транспорті на 50-100%, або на 1-1,50 гривень до 3 гривень за поїздку. Про це 13 листопада повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов, передає кореспондент НБН.

«Вже є відповідний проект розпорядження, а реальне подорожчання відбудеться не раніше ніж через 2 місяці», – сказав пан Водовозов.

Він зазначив, що відбудеться тільки підвищення ціни на разовий проїзд, в той час як проїзні дорожчати не будуть. Крім того, за старими тарифами будуть їздити і пільгові категорії громадян.

Планується, що єдиний тариф для перевезення пасажирів буде введений для автобусів, трамваїв, тролейбусів, фунікулерів, а також для проїзду в метрополітені та міській електричці.

Нагадаємо, на даний момент ціни на проїзд у громадському транспорті Києва становлять 1,50 грн, проїзд у київському метро і міській електричці коштує 2 грн.

Євген Водовозов також повідомив, що введення єдиного електронного квитка переноситься на 1 липня 2014 замість 21 січня.

«Система електронного квитка не буде введена, на жаль, через неконструктивну позицію директора Київського метрополітену, квиток можна було б ввести вже 2 січня, але введення буде перенесено на 1 липня. Це чисто технічно вже не можна буде зробити», – зазначив чиновник.

Як повідомляв раніше НБН, влада Києва остаточно вирішила, що підвищить проїзд в метро до 3-х гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: