Дитячі та молодіжні хори обмінюватимуться досвідом на фестивалі «Співаймо канон»

З 15 до 17 листопада у Львові пройде ІV хоровий фестиваль «Співаймо канон». Протягом трьох днів 18 дитячих та молодіжних хорів зберуться в нашому місті для виконання творів львівських композиторів у формі канону. Розпочнеться Фестиваль творчою зустріччю колективів, під час якої відбудуться майстер-класи щодо нових цікавих методів навчання хоровому співу дітей. 

Наталія Манько, педагог Дитячих клубів Шевченківського району, яка є керівником Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», проведе майстер-клас з виконання канону. Також свої майстер-класи проведуть викладачі музичних шкіл: м.Дубляни, м.Здолбунів, Львівської музичної школи №7 та школи – інтернату ім. С.Крушельницької.

На зустріч з учасниками заходу завітають львівські композитори та видатні диригенти: Мирон Дацко, Юрій Антків, Зиновій Демцюх, Олег Цигилик.

«Виконання твору як канон, захоплює поєднанням простоти з неочікуваністю. Адже це додає нової барви до звучання твору, створює цікаву гру слів та звуків. Дітям з нашого хору дуже подобаються канони, й у «Радуниці» є власні пісні-канони, які написали наші вихованці», - розповідає Наталія Манько, керівник Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», педагог-організатор Дитячих клубів Шевченківського району.

Майстер-класи в рамках Фестивалю «Співаймо канон» проходитимуть 15 листопада у Львівському Палаці Мистецтв (вул. Коперніка, 17). Початок – 15.00 год.

16 і 17 листопада у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. С.Бандери, 8) відбудуться концертні виступи 18 дитячих та молодіжних хорів зі Львова, Самбора, Дублян, Здолбунева та Южноукраїнська.

Фестиваль «Співаймо канон» проводиться за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради. Організовують Фестиваль Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» із Дитячих клубів Шевченківського району м. Львова та ДМШ №8, ДДШМ №10.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: