Львівська ОДА толерує рівне ставлення до нацменшин

Толерантність і рівне ставлення до представників всіх нацменшин, які проживають на території області – одне з основних завдань влади, і ми його виконуємо

На цьому наголосила заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів  в ході зустрічі з делегацією США на чолі зі Спеціальним посланником Державного департаменту США з питань моніторингу та протидії антисемітизму Айра  Форманом, повідомляє прес-служба ОДА

Під час зустрічі  п. Айра  Форман зазначив, що завдання місії, яку він очолює – моніторити ситуацію на предмет присутності  антисемітимізму  в різних країнах світу: «Я перебуваю на цій посаді півроку, встиг відвідати Німеччину, Францію, Бельгію, Угорщину та Норвегію, планую побувати в інших країнах, і моє завдання полягає в тому, щоб донести достовірну інформацію з цього питання до відома Держсекретаря США».

Водночас заступник голови ОДА підкреслила, що у  Львівській  області проживають представники 106 національностей, і вся історія, культура, архітектура, традиції – це також і внесок  народів, які живуть на Галичині. Це ж стосується і релігійних конфесій, яких налічується в області  понад 35: « Тому ми робимо все можливе, аби зберегти  звичаї, традиції та культуру представників національних меншин в мирному співіснуванні».

Під час зустрічі сторони обговорили  стан справ із збереження культурної спадщини єврейського народу на Львівщині, а також питання політичної та соціальної ситуації по відношенню до євреїв.

Підсумовуючи зустріч, Ірина Романів підкреслила, що на території нашого регіону не зареєстровано жодного злочину за расовими ознаками чи за ознаками приналежності до різних національностей.

«Нам приємно, що представники нацменшин об’єднані у 27 культурних товариств, зокрема тут представлені 3 єврейські товариства, і ми в рівній мірі співпрацюємо з усіма, знаємо їхні проблемні питання та намагаємося максимально їм допомагати», – відзначила  І. Романів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: