Національно-патріотичні сили Львівщини розпочинають всеукраїнську акцію «Наш дім - Європа»

17 листопада, у неділю,  2013 року о 14.00 год. біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові відбудеться віче на підтримку євроінтеграції України

Львів’яни, нині вирішується доля кожного з нас, доля наступних поколінь українців. Тож не змарнуємо наш історичний шанс, якого ми так довго прагнули! Національно-патріотичні сили Львівщини запрошують вас усіх прийти на віче і розпочати Всеукраїнську акцію «Наш дім - Європа».

На віче спільно виробимо програму конкретних дій на випадок зриву антиукраїнськими силами підписання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що відбудеться  на Вільнюському саміті 28 листопада цього року.

Володимир Парубій, голова ГО «Інститут національної пам’яті»

-       Нині є великі сумніви і небезпека, що надія про асоціацію з ЄС не справдиться.  Усі національно-патріотичні сили Львівщини і України вирішили виробити програму дій, щоб ця подія завершилася успішно. Тисячі, і тисячі заяв не дали результатів. Час слів минув – настав час дій.  Це віче – це лише початок. Його особливість – виробити на ньому програму дій. Якщо Україна не підпише асоціацію з ЄС, то ми намагатимемося  жити по –європейськи. А саме, змінюватимемо політичну еліту, будемо домагатися припинення корупції. Народ втомився  і люди готові більш рішуче і ствердно дотримуватися і прав і свобод, за якими живуть у Європі. Зокрема, ми маємо велику надію на молодь, бо їй житии у цій державі.

Іван Вакарчук, герой України, професор ЛНУ ім. І. Франка

 - Країни, які будують свою політику на знаннях, живуть якісніше  і краще. Якщо ми відгороджуємося митним кордоном, то це означає, що ми нехтуємо, тими високими цінностями. Принципи, які задекларовані у Болонській декларації у 2005 році, засновані  на підставі виховання і викладання. Більше пересування студентів і викладачів, вибір дисциплін і висока якістьосвіти – ось чому цю акцію треба підтримати.

Андрій Корнат, голова ЛКО НРУ

- Нині ми є свідками, як чинний режим Януковича починає незрозумілі маневри. Крок вперед і два назад, ось куди вони нас ведуть, назад у минуле. Європейський вибір – це зрозумілий для нас вибір,  і саме тому ми маємо рухатися у цьому напрямку. Ми хочемо краще жити, а це можливо лише у тому випадку, коли непорушні цінності, які є зрозумілі і прийнятні для європейського суспільства.  Йде відвертий торг нашими долями і долями прийдешніх поколінь. Ми самі повинні припини цей шантаж, вийти на вулицю . Понад 65 відсотків суспільства бачить своє майбутнє з Європейським союзом. Ми розуміємо, що наша акція – це  історичний момент, бо нині ми переходимо з політичної площини в історичну. Ми не можемо провести референдум, але ми можемо вийти і висловити свою позицію, свій спротив цьому режимові.

Борис Пошивак, голова правління Студентського братства  Львівщини

-       Молодь хоче вільних кордонів з Європою, обміну досвідом, навчання за нормальними стандартами. Знову посісти європейську нішу, жити за європейськими цінностями, бо Європа – наш дім.

Об’єднання національно-патріотичних сил Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: