Священики боряться із алкоголем

На Львівщині триває духовно-мистецька акція  «Вставайте, ходімо...»

На виконання Комплексної програми профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області на 2011-2014 роки, затвердженої рішенням сесії Львівської обласної ради від 1 липня 2011 року №191, управлінням молоді та спорту облдержадміністрації продовжуються заходи з її реалізації.  Упродовж жовтня-початку листопада ц.р. зорганізовано серію духовно-мистецьких акцій "Вставайте, ходімо..." за участю тріо священиків "Новий час". Такі заходи проведено у Пустомитівському, Яворівському, Буському, Кам`янсько-Бузькому, Жовківському, Перемишлянському, Золочівському районах.

Головною метою таких духовно-мистецьких вечорів є: профілактика і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед молоді, популяризація здорового способу життя, організація змістовного проведення вільного часу для сільської молоді, розповсюдження інформаційно-методичних матеріалів з питань профілактики пияцтва.

Під час заходів для присутніх звучали пісні, поезія та розповіді священників антиалкогольної тематики. На концертах співочий гурт «Новий час» пропонує започатковувати при місцевих церквах «Книгу тверезості», в якій парафіяни дають обітницю не вживати алкоголь протягом певного часу. Після концертів волонтери роздавали гостям вечорів брошури: з курсу лекцій із собріології. Для шкіл і церков в рамках виконання обласної програми передано книжки Василя Лаби «Не пиймо, хлопці, Україна просить!».

За час проведення духовно-мистецької акції "Вставайте, ходімо..." її вже відвідало близько трьох з половиною тисяч осіб.

Упродовж листопада-грудня акції з профілактики та запобігання поширення пияцтва і алкоголізму серед населення продовжаться і в інших районах Львівщини.

Для довідки: гурт священиків "Новий час" засновано у вересні 2005 року. З початку творчої діяльності отці провели понад 500 концертів в Україні і за кордоном.

Ольга Леськів, управління молоді та спорту Львівської ОДА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: