«Вечірня феєрія львівського ретро» поверне слухачів у романтичну ауру старовинного Львова

Під час фестивалю «Ніч у Львові» в суботу, 16 листопада, з 22.00 години у Львівській обласній філармонії співачки Лілія Коструба, Оксана Савицька та ансамбль «Високий Замок» передадуть слухачам колорит старовинного Львова.

«Львів завжди був містом пісенним і музичним. Колись кав’ярень, кнайп у місті було не менше, аніж зараз. І мало не в кожній грали маленькі оркестрики. Переважно вони складалися з акордеона, скрипки, труби і барабана. Більші, справжні естрадні оркестри, грали перед початками вечірніх сеансів у кінотеатрах. Звучали пісні українські, російські, польські, єврейські... танго, фокстроти, вальси.

Львів сорокових-п’ятдесятих років мав якусь особливу пісенну ауру і душу. Деколи розважальну, батярську, деколи – романтично тужливу. В ніч у філармонії ми повернемо публіку в цю романтичну ауру піснями Богдана Веселовського, Лідії Королевич, Степана Гумініловича, Ірини Чуми, Євгена Козака та інших призабутих українських композиторів», - зазначили учасники «феєрії львівського ретро».

Детальна інформація про захід та повна програма фестивалю «Ніч у Львові» на сайті http://lviv.travel/ua/index/what_to_do/events/~2285/nich-u-lvovi-listopad

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: