Впродовж січня-жовтня 2013 року до управління соціального захисту за субсидіями звернулось більше 20 тис львівських сімей

Актуально про соціальний захист. Мешканці Львова активно звертаються за житловими субсидіями. Так, за 10 місяців поточного року 19,7 тис. сімей Львова оформили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради державні житлові субсидії. Загалом, станом на початок листопада в нашому місті понад 11 тис. сімей отримувачів житлової субсидії.

«Відсоток призначення державних житлових субсидій відносно звернень становить 96%. Ця величина є сталою впродовж останніх звітних періодів, що свідчить про високу поінформованість та обізнаність мешканців в умовах її оформлення.

Що ж стосується наближення опалювального сезону, то ми традиційно очікуємо вищої активності звернень мешканців в ці місяці, оскільки рахунки за отримані житлово-комунальні послуги будуть включати й вартість спожитого тепла, вартість якого становить левову частку в загальному рахунку за послуги. До слова, хочу зазначити, що за жовтень поточного року, перший місяць опалювального сезону 2013-14рр. до відділів управління соціального захисту звернулось 4,5 тис. сімей. Це приблизно одна п’ята частина всіх звернень за субсидіями у 2013 році», - повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Нагадаємо, що державна житлова субсидія призначається громадянам з місяця їх звернення із заявою, терміном на 6 місяців. По закінченні терміну призначення, мешканці повинні підтвердити своє право на житлову субсидію, для цього їм потрібно звернутись у «єдину приймальню» районного відділу соціального захисту, з відповідним пакетом документів.

«Для зручності львів’ян, економії їх часу та оперативності обслуговування, в управлінні соціального захисту діють послуги можливості запису на прийом по телефону чи інтернету через сайт управління соцзахисту «Львів соціальний». Прийом мешканців за попереднім записом здійснюється щовівторка та щочетверга», - зауважила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна отримати на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: