Обама і Янукович відкриють у центрі Вашингтона меморіал жертвам Голодомору, - Герман (відео)

80-річницю Голодомору відзначатимуть у найвизначніших залах та місцях 47 столиць світу.

Про це на прес-конференції розповіла Радник Президента України Ганна Герман, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Герман повідомила, що приїхала до Львова одразу після завершення засідання організаційного комітету із вшанування жертв Голодомору.

«У Кабінеті Міністрів України відбулось підсумкове засідання організаційного комітету і я приїхала до голови львівського оргкомітету із відзначення 80-х роковин Голодомору, голови облдержадміністрації Олега Михайловича Сала з тим, щоб передати усі ті меседжі і настанови, які прийняті на найвищому рівні у Києві стосовно самого духу і настрою відзначення 80-х роковин Голодомору в Україні», - сказала Ганна Герман.

Вона також розповіла, що Президент України приділяв дуже багато уваги щодо підготовки до відзначення цієї сумної дати.

Герман також повідомила, що у Вашингтоні буде закладено пам’ятник під будівництво меморіалу жертв Голодомору в Україні, на який протягом семи років не могли почати споруджувати – з того часу, як уряд США виділив Україні ділянку, наша держава нарешті знайшла кошти на будівництво Меморіалу.

«Завдяки Президенту України ці кошти були знайдені кошти і практично уже приступили до спорудження цього пам’ятника, який буде відкритий, маю надію, за участі Президентів Обами і Януковича на 81 роковини Голодомору», - повідомила Герман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: