П'ятак провів нараду з питань реалізації угод про співробітництво між Львівщиною та Фондом «Східна Європа»

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак провів нараду  з питань реалізації угод про співробітництво між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Фондом «Східна Європа».

На виконання цих угод у Львівській області будуть реалізовуватися два проекти – «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» та «Партнерство для прозорості влади».

Під час наради було обговорено головні завдання проектів.

Зокрема, головною метою проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» є стимулювання ефективного використання енергетичних ресурсів у Львівській області через посилення потенціалу місцевих органів влади та бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій та проектів у галузі енергозбереження та використання альтернативних та відновлюваних джерел енергії.

Валерій П'ятак зазначив, що управління проектом здійснює Координаційна рада, яка створюється розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації. Також Валерій П'ятак наголосив, що підготовано проект листа голові Львівської обласної державної адміністрації щодо активізації роботи в частині реалізації згаданого проекту та подано кандидатури від обласної ради до складу Координаційної ради.

Слід зазначити, що загальний обсяг фінансування цього проекту становить 3 млн грн, з яких 1,5 млн грн – це кошти обласного бюджету і 1,5 млн грн – кошти Фонду «Східна Європа».

Також під час наради обговорили завдання проекту «Партнерство для прозорості влади». Завданням цього проекту є розробка і запуск у Львівській області е-врядування, що мало б значно спростити і зробити прозорим процес отримання адміністративних послуг.

На реалізацію цього проекту Фонд «Східна Європа» виділяє 500 тис. грн.

Подібний проект уже реалізований у Дніпропетровській області, тому було прийняте рішення скерувати представників обласної ради та адміністрації у Дніпропетровську область для вивчення досвіду.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2013 під час проведення XIII Міжнародного економічного форуму в м. Трускавці був підписаний протокол про наміри між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою та Фондом Східна Європа щодо реалізації спільних проектів «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» та «Партнерство для прозорості влади».

прес-служба облради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: