Петро Колодій: Львівська обласна рада потребує діалогу та співпраці з місцевими радами для забезпечення сталого розвитку громад

Сьогодні, 14 листопада, відбулося засідання Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини». Участь у цьому заході взяли голова Львівської обласної ради – голова Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, голова постійної комісії Ярослав Качмарик, голови районних рад та міські голови.

У вітальному слові Петро Колодій зазначив: «Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити питання, пов’язані із затримками проходження коштів через казначейство. Саме ця проблема неодноразово викликала суспільний резонанс: люди вчасно не отримували своїх заробітних плат, а органи місцевого самоврядування не мали змоги здійснювати проплати за різного роду послуги.

Прикро констатувати, але територіальні органи Казначейства, основним завданням яких є забезпечення ефективного управління коштами зведеного бюджету, підвищення оперативності у фінансуванні видатків у межах наявних обсягів фінансових ресурсів, фактично перетворилися в органи, що блокують проведення платежів», – відзначив очільник Львівської обласної ради.

Варто відзначити, що серед 29 міст і районів Львівщини виконання планів з доходів і зборів до місцевих бюджетів за 9 місяців 2013 року забезпечили лише в трьох районах області.

Саме тому першим у порядку денному цього засідання було розглянуто питання про виконання місцевих бюджетів та підготовки проектів бюджетів на наступний рік.

Також на засіданні Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» учасники обговорили питання щодо реалізації обласних і державних програм. Адже, з огляду на те, що в державі практично відсутня стратегія місцевого розвитку, Львівська обласна рада продовжує реалізувати обласні програми та заходи, побудовані за принципом конкурсу та дофінансування.

Петро Колодій акцентував увагу на тому, що сьогодні, як ніколи, Львівська обласна рада потребує діалогу та співпраці для забезпечення сталого розвитку громад. «Саме тому обласна рада, чи не вперше, звернулася до районних рад з проханням надати пропозиції до документів, які розробляються обласною радою. Зокрема, туди були скеровані листи з проханням надати пропозиції до Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів і проекту Порядку співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги з обласного бюджету. Відзначу, що кожну думку та кожну хорошу ідею обов’язково буде враховано – вона відобразиться у вказаних вище документах», – сказав він.

Разом з тим, голова Львівської обласної ради запропонував керівникам органів місцевого самоврядування напередодні пленарних засідань сесії Львівської обласної ради проводити спільні відеоконференції, під час яких останні, зокрема, могли би надавати свої пропозиції щодо потреб місцевих громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: