Садовий наступного року проектуватиме

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що у підготовці до прийому Зимової Олімпіади 2022 року місто вже пройшло перший етап. Наступного року важливими будуть роботи по проектуванню.

«Всі наші дії синхронізовані з Урядом і Олімпійським комітетом. Перший етап вже проведено. Сьогодні опубліковані всі претенденти – Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Алмати (Казахстан), Пекін (Китай), Краків (Польща) і Львів (Україна). Достатньо серйозні конкуренти. Зараз важливе правильне проектування всіх будівель. Важливо, щоб був позитивний економічний ефект. Якщо подивитись на останню Зимову Олімпіаду, яка була в Канаді, то вона мала дуже великий зиск. Вони заробили до 2 млрд дол під час самого проведення. Важливо правильно все спланувати. Ця робота зараз триває. Працює консорціум 5 найвідоміших компаній світу, які готували заявки інших успішних міст, які приймали Олімпійські ігри.

Кожного тижня ми це питання опрацьовуємо. Наступний рік – це етап проектування», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 16 жовтня Рада регіонів, 22 жовтня Львівська обласна рада, а 24 жовтня Львівська міська рада – офіційно проголосували за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

В ході підготовки планується 2 кластери: «льодовий» - буде розташований у Львові, а «сніговий» – у Тисовці, Панасівці та Боржаві.

На всіх об’єктах, які зведуть до Зимової Олімпіади, будуть створені комфортні умови для усіх спортсменів та вболівальників, в тому числі і для людей з особливими потребами. До процесу підготовки заявки Україна триває тісна співпраця із національними федераціями зимових видів спорту. Залучені фахівці світового рівня, які працювали над концепціями останніх п’яти переможних олімпійських заявок.

За більш детальною інформацією звертайтеся до прес-служби Заявкового комітету «Львів-2022» за електронною адресою [email protected].

Довідка

Після підписання Декларації про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022, офіційний лист-декларація надсилається до МОК. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: