Стартував V Фестиваль «Ніч у Львові» (фото, відео)

Фестивальні ночі у Львові розпочались. Перед входом в міську Ратушу виступив театр «Воскресіння» з вогняною вуличною виставою. Урочисто фестиваль «Ніч у Львові» стартував. Захід триватиме з 15 до 17 листопада. Як кажуть організатори, цього разу очікують загалом на 15 тис відвідувачів.

«Фестивалем передбачено близько 100 екскурсій. Цього разу на листопадову «Ніч у Львові» ми маємо більше безкоштовних екскурсій, зокрема, зараз на 19.30 год стартує екскурсія з Ільком Лемком. Далі о 20.00 год вільний вхід в дворик Ратуші – люди матимуть можливість переглянути виставу театру «Воскресіння». Це буде нова вистава, окрема постановка. Ми вперше відкрили Львівську оперу, яка о 22.00 та о 22.30 год проводитиме екскурсії. Вперше в музеї «Арсенал» буде гурт «Перекотиполе». З новинок – маємо Палац Потоцьких, де буде презентація нового музичного проекту. Старались підготувати програму так, аби було більше новинок, більше цікавих речей», - розповіла Марта Іванишин, начальник відділу промоції міста.

Традиційно, у місті двічі на рік, у липні та листопаді, проходить грандіозна промоційна акція «Ніч у Львові». Нічні екскурсії стають ще однією туристичною цікавинкою Львова. Насичена програма з більше 100-та нічних атракцій дозволить вибрати подію на будь-який смак і відкрити для себе абсолютно новий нічний Львів.

«Приємно, що ця ніч відбувається у Львові. це прекрасний нічний захід. Ніч має свою атмосферу, а театр саме на атмосфері будується. Наша вистава «Нічна феєрія» також збудована на етнічній музиці Буковини та Гуцульщини», - розповів Ярослав Федоришин, директор театру «Воскресіння».

«В стратегії розвитку Львова важливе місце займає туризм, а який може бути туризм без музеїв, театрів, екскурсій. Це родзинка Львова, яка має бути популярною, яка заслуговує на промоцію. Стратегічна мета нашого проекту – промоція музейних установ і самого міста», - додала Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста ЛМР.

Багато вистав та екскурсій відбудуться вперше. Вночі свої двері для відвідувачів відкриє Оперний театр, Палац Потоцьких, у Львівській обласній філармонії пройде «ніч у стилі ретро», театр тіней «Див» презентує свою нову програму, а музей скульптури Івана Дзиндри вперше запрошує на нічну екскурсію.

«Ніч у Львові» - це великий проект, який включає в себе два фестивалі – в липні і в листопаді. Мета – популяризація музеїв, театрів, установ, які є у Львові. Очікуємо близько 15 тис людей, в липні в нас було 10 тис людей», - додала Марта Іванишин.

Відомий львовознавець Ілько Лемко запрошує на цифрову екскурсію з використанням доповненої реальності. Не менш цікавими будуть екскурсії найбільшим банком західної України «Кредобанк», на Личаківському цвинтарі, екскурсії «Чудо-бусом» та багато інших.

Також у програмі фестивалю заплановано багато майстер-класів, серед яких будуть уроки з фінансової грамотності від «Кредобанку», урок середньовічних танців.

Однією з особливостей фестивалю є можливість придбати електронні квитки. Громадський транспорт під час фестивалю продовжив свою роботу  до 1.00 години ночі.

Львів першим в Україні підготував для культурного відпочинку три ночі театралізованих екскурсій.

Довідка

Відділ промоції міської ради спільно з музеями, театрами, творчими колективами, які працюють у Львові, вже вп’яте організовує фестиваль «Ніч у Львові». Вперше проект стартував у грудні 2011 року. Зараз фестиваль проводиться двічі на рік - у липні та листопаді.

Христина Процак

ніч2 ніч3 ніч4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: