"Свобода" халатно проводить перевірку "Львівводоканалу"?

Міські обранці припускають, що переобладнані авто «Львівводоканалу» можуть бути небезпечними для львів’ян

Нещодавно львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» взялося переобладнувати свої автомобілі на газомоторні. Як зазначила Уляна Горбата, прес-секретар підприємства, таку новацію запровадили для економії. «Очікувана економія коштів від переобладнання автомобілів нашого підприємства на газове обладнання — це приблизно 40 % того, що ми затрачаємо нині на звичайне паливо. Загалом обладнаємо 40 машин, можливо навіть і більше», — каже Уляна Горбата.

Попри те, що технічний процес переобладнання ще триває й авто ще на газі не їздять, міські обранці з профільної депутатської комісії вже висловлюють сумнів у тому, наскільки безпечні будуть «газові» авто та чи має організація, яка їх встановлює, відповідні дозволи. «Компанія, яка переобладнувала автомобілі «Львівводоканалу», — не львівська, наскільки нам відомо, вона хмельницька. Не виключено, що ця компанія якимось чином пов’язана з теперішнім керівником цього комунального підприємства, — розповів «Ратуші» Андрій Рікота, член депутатської комісії з перевірки «Львівводоканалу». —  Крім того, невідомо, чи є експертні оцінки щодо безпечності встановлення такого обладнання. Складається враження, що це робиться не для економії коштів, а для їх освоєння на встановлення з сумнівним продовженням  експлуатації такого обладнання. І звичайно, що працівники, які будуть дотичні до використання такого обладнання, хвилюються за своє здоров’я та життя,  схвальних відгуків ми від них не почули. Натомість на підприємстві  нам не надали дозволів щодо безпечності в експлуатації цієї техніки. Від комісії йшли запити, ми спілкувались із працівниками водоканалу. Звичайно, що вони намагаються блокувати поширення інформації, в стилі комунального підприємства, яке думає, що це ТзОВ. Однак громада повинна знати, на що використовуються кошти. Ми не є експертами, ми хочемо експертних висновків. Однак ми не побачили висновків, що це є дозволено». 

Натомість речниця «Львівводоканалу» запевнила «Ратушу» — всі потрібні дозволи та висновки у них є. «ЛМКП «Львівводоканал» отримав від організації, яка проводить переобладнання автомобілів, висновки науково-технічної експертизи ДП «ДержавтотрансНДІпроект» Міністерства транспорту і зв’язку, які узгоджують можливість переобладнання спеціалізованих автомобілів та встановлення газової апаратури для роботи автомобілів на стисненому природному газі, — зазначила вона. — Ця організація вже працює багато років на ринку, безліч таких машин їздить як по Львову, так і по всій Україні. Тому ми не бачимо підстав стверджувати таким чином». Водночас, за словами Уляни Горбатої, на підприємство станом на 7.11.2013 р. не надходило жодного офіційного документа депутатської комісії, в якому б йшлося про проведену перевірку та зазначені висновки. Відтак нема жодних підстав стверджувати, що таку перевірку взагалі проводили.  

Уляна ДЕПУТОВИЧ, газета "Ратуша"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: