У Львові обговорюють стан сакрально-меморіальних комплексів України і Польщі (фото)

15-16 листопада у Львові відбуватиметься Міжнародна наукова конференція «Проблеми дослідження та збереження історичних сакрально-меморіальних комплексів в Україні та Польщі»

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо

Конференція триватиме два дні, адже в програмі передбачено багато виступів українських і польських архітекторів та знавців мистецтва. Метою зібрання є висвітлити стан сакрально-меморіальних та історичних пам’яток і подати шляхи їх реставрації.

15 листопада відбудеться перша частина конференції, яка висвітлює роздуми про філософію реставрації.  З доповідями виступлять 14 архітекторів з Рівненщини, Львівщини та Польщі. Їхні виступи розділено у дві тематичні секції. Перша – реставрація творів мистецтва та пам’яток архітектури, реставрація та ревалоризація сакрально-меморіальних комплексів та друга - сакрально-меморіальні комплекси в традиціях українського народу.

Друга частина конференції відбудеться 16 листопада. Ця частина матиме більш практичне спрямування – тут буде продемонстровано те, як реставраційні задуми втілюються в життя.  Вісім знавців мистецтва та архітектури презентуватимуть свої доповіді, що стосуються діяльності українських громадських організацій для збереження національної ідентичності.

Також зазначимо, що сьогодні, 15 листопада, в рамках першої частини конференції о 20 годині відбудеться вечірня екскурсія Личаківським кладовищем.

DSCF6289 DSCF6294

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: