У Львівській області одну вакансію – шість претендентів

Львівський обласний центр зайнятості постійно відслідковує процеси, що відбуваються на місцевому ринку праці. Як і у вересні-жовтні, на початку листопада в області на одне вільне робоче місце в середньому претендували 6 безробітних.

У січні-жовтні поточного року соціальні послуги у сфері працевлаштування отримали 91,7 тис. жителів Львівщини, у т. ч. 67,8 тис. зі статусом безробітного. Станом на 01.11.2013 року в області обліковувалося 21,7 тис. безробітних, серед котрих 59,6% становили жінки, 53,1% – молодь віком до 35 років, 38,7% – мешканці сільських поселень.

Упродовж десяти місяців п. р. 12,1 тис. підприємств, установ та організацій Львівщини задекларували 58,1 тис. вільних місць праці, що на 4,3 тис. більше ніж торік. На початку листопада налічувалося 3,5 тис. вакансій, у тому числі 2,1 тис. – для представників робітничих професій, 1,1 тис. – службовців і 0,3 тис. для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки. Із загальної чисельності пропозицій роботи 9,2% зареєстровано з мінімальною заробітною платою, 86,4% – з розміром зарплати, що коливався від мінімальної до середньої в області, і лише у 4,4% вказана грошова винагорода, більша за середньообласний рівень.

За десять місяців цього року за скеруванням центрів зайнятості місцем праці забезпечено 40,0 тис. осіб, з котрих 613 скористалися одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Майже 220 краян працевлаштовано на нові робочі місця завдяки дії механізму надання працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску. До участі в оплачуваних громадських роботах залучено 8,7 тис. мешканців області, ще 10,7 тис. безробітних скеровано на навчання для підвищення кваліфікації чи освоєння актуальних професій.

Задля підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 804 особи віком понад 45 років отримали ваучери на навчання. Здебільшого вони скористалися шансом підвищити рівень професійної компетентності за такими спеціальностями як розробка програмного забезпечення, землевпорядкування, комп’ютерні системи та мережі, програмне забезпечення, а також для здобуття фаху електрогазозварника.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: