В Україні побудують п’ять нових реабілітаційних центрів за методикою Козявкіна, - Богатирьова (фото)

Сьогодні, 16 листопада, у Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці пройшла зустріч з міністром охорони здоров’я Раїсою Богатирьовою.

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо

На прес-конференції були присутні також голова Львівської ОДА Олег Сало, генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування Володимир Козявкін та президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк.

Предметом обговорення на конференції постав розвиток реабілітаційних центрів в Україні та підтримка вже існуючих. Раїса Богатирьова запевнила, що Президент України підтримав ідею створення п’яти нових реабілітаційних центрів, які б працювали за методикою Козявкіна.

Крім того, міністр зазначила, що такі центри також надаватимуть допомогу тим, хто потерпів від ДТП, постраждав на виробництві та на аваріях в шахтах.

Проте розвиток таких центрів потребує значних фінансових затрат, і Раїса Богатирьова сподівається на іноземні інвестиції, які повністю або частково покриють витрати. З метою підтримки та розвитку майбутніх центрів сьогодні було створено робочу групу академіків, які займаються нейрохірургією, реабілітологією та суміжними дисциплінами.

Важливим питанням для країни є стан української медицини на сьогодні і, зокрема, покращення умов надання першої медичної допомоги.

Міністр вважає, що наша швидка допомога зовсім такою не являється через низку несприятливих обставин – відсутність зв’язку, погані дороги та несправність ліфтів у багатоповерхових будинках. За таких умов медики не можуть оперативно надати допомогу хворому.

Також вона наголосила на тому, що «виключає те, що лікар швидкої бере гроші за ліки».

Наостанок Раїса Богатирьова зачепила проблему жахливих умов, в яких працюють медики, і сказала, що наразі впроваджується реформа у сфері медицини, яка покращить становище як хворих, так і медичних працівників.

Під час конференції неодноразово зверталась увага на те, що Міністерство охорони здоров’я орієнтується на європейські стандарти та якість медицини.

Наприкінці конференції голова Львівської ОДА Олег Сало запевнив, що для розвитку медицини Львівщини будуть залучатись іноземні інвестори і буде звернено увагу на умови, в яких працюють медики.
богатирьова2 богатирьова3 богатирьова4 богатирьова5
Ольга Красько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: