Учасники руху «Дайте пройти» підозрюються у скоєнні нічної диверсії на площі Ринок (фото)

Сьогодні ранком мешканці площі Ринок зауважили, що їх автівки розмальовані фарбою з балончиків, повідомляють в ГО «СПАС».

Активісти зі «СПАСу» сфотографували помальовані автівки на пл. Ринок та провели опитування серед місцевих мешканців. За результатами розмов з людьми, готуються заяви в правоохоронні органи, зазначають правозахисники.

«Такі дії є звичайним хуліганством. Особи які це вчинили мають відповідати перед законом», - юрисконсульт ГО «СПАС» Андрій Федчишин.

Нагадуємо, конфлікт мешканців площі Ринок з мером Львова Андрієм Садовим триває дуже давно. Міський голова Львова бачить центральну частину міста як виключно пішохідну зону. Натомість мешканці обурюються і вважають, що мають повне право користуватися авто для задоволення власних побутових проблем.

"Всі мешканці, з якими ми мали розмову наголошують, що вже кілька місяців підряд їх залякують молодики з руху "Дайте пройти", мовляв пильнуйте за машинами – бо щось завжди може статися. Ніхто навіть сумнівів немає, вандалізм в центрі європейського Львова здійснили учасники руху "Дайте пройти!". Ми готуємо заяви у правоохоронні органи, проте нам невідома ГО «Дайте пройти», реєстрацію такої ми не віднайшли. Також, нам невідома і координаційна рада громадських організацій з такою назвою. Інакше були б принаймні якісь протоколи засідань, установчий протокол утворення та склад такої ради. Фактично, ми маємо справу з незаконною діяльністю незареєстрованого у законному порядку об'єднання громадян. Яке до того ж промоціюється та заохочується очільником міста, паном Андрієм Садовим. Отож, досудове слідство проводити доведеться щодо осіб, які відкрито причисляють себе до руху "Дайте пройти". Таких, як Дем’ян Данилюк, Маркіян Саноцький інших, - каже заступник голови ГО "СПАС" Олег Пилипенко.

На його переконання, тактика руху "Дайте пройти" знайома багатьом львів’янам. пилипенко_бус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: